Gay es compromet a treballar pel diàleg en la seva presa de possessió

Hi han assistit la ministra de Política Territorial, la consellera de Feminismes i l'alcaldessa de Barcelona

Maria Eugènia Gay, delegada del govern a Catalunya

Maria Eugènia Gay ja és delegada del govern espanyol a Catalunya. Ha pres possessió del càrrec aquest divendres en un acte que ha comptat amb la presència, entre d’altres, de la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

En una breu intervenció després de jurar el càrrec davant la ministra, la nova delegada ha assegurat que encara l’etapa “amb enorme il·lusió i ferm compromís per dur a terme la tasca, des de la màxima rigorositat, impulsar els postulats democràtics i servir a la ciutadania”.

Gay ha fet diverses referències al compliment de la Constitució espanyola, i s’ha compromès a treballar pel “diàleg” però alhora a “preservar l’estat de dret”. En aquest sentit, ha parlat de la importància de seguir la tasca de “refer consensos i buscar complicitats” i d’aprofundir en la línia de col·laboració entre administracions. També ha promès encapçalar una delegació que “escolti la ciutadania” i que lluiti per la igualtat i l’eradicació de la violència de gènere.

Gay també ha tingut paraules d’agraïment per la seva predecessora, Teresa Cunillera, que ha assistit a la presa de possessió.

Cunillera va anunciar fa una setmana la seva renúncia al càrrec mitjançant una carta adreçada al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Justificava la seva decisió en el fet que considerava que la situació a Catalunya ha millorat considerablement i que l’executiu espanyol “està complint els seus compromisos amb la ciutadania”. “Ha estat un orgull que ningú em podrà treure haver compartit tants moments importants per al nostre projecte socialista i haver estat la seva delegada a Catalunya”, deia Cunillera, que ha estat delegada del govern espanyol durant tres anys i mig.

(Visited 150 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari