Anticorrupció investiga si Colau va subvencionar entitats afins

Sota la lupa, pagaments de l’Ajuntament de Barcelona per estudis sobre Àfrica i Amèrica

Ada Colau
Ada Colau

La Fiscalia Anticorrupció, i no un fiscal adscrit als jutjats de Barcelona, ha assumit la investigació a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre la presumpta comissió de cinc delictes mitjançant la concessió de subvencions a suposades entitats afins.

Colau ha estat citada el pròxim 4 de març per declarar pel Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona com a investigada pels delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació de fons públics, tràfic d’influències i negociacions prohibides arran de l’admissió d’una querella presentada per l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica.

Sota la lupa d’Anticorrupció se situaran subvencions concedides a entitats com l’Observatori DESC -al qual va treballar Colau-, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) -de la qual Colau va ser portaveu-, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i Enginyers Sense Fronteres, per treballs com l’”enfortiment de capacitats organitzatives i incidència” al Perú, “enfortiment de capacitats” a Inhambane (Moçambic) i “Compost i educació ambiental a Maputo (Moçambic), segons especifica el diari El Mundo.

El fiscal anticorrupció de Barcelona Luis García Cantón ja va arxivar, el juliol del 2021, una querella semblant presentada per la plataforma Abogados Catalanes por la Constitución contra Colau i alguns dels seus regidors i exregidors, Jaume Asens, Gerardo Pisarello, Eloi Badia, Gala Pin, Laia Ortiz i Laura Pérez.

En declaracions al programa Aquí Cuní (Cadena SER), Colau s’ha mostrat indignada pel que considera un cas de lawfare contra ella, que ha relacionat amb interessos econòmics i amb la proximitat de les següents eleccions municipals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.