Colau contradiu el codi ètic dels comuns i es nega a dimitir per la investigació judicial

El partit dona suport a l'alcaldessa de Barcelona i defensa que la dimissió no procedeix perquè no ha existit "ànim de lucre personal"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, investigada pels presumptes delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació de fons públics, tràfic d’influències i negociacions prohibides, s’ha mostrat confiada en el fet que la investigació, iniciada arran d’una querella interposada per l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica, “quedarà en no res”. En una roda de premsa, ha assegurat que a l’Ajuntament “es fan les coses bé” i ha afirmat que manté una “total tranquil·litat” davant la demanda.

Colau s’ha negat a dimitir per la investigació oberta, i ha assenyalat que plantejar-ho està “fora de lloc”. El cert, però, és que això és precisament el que estableix el codi ètic de Barcelona en Comú, segons el qual les persones que ocupin càrrecs electes han de complir amb el “compromís de renúncia o cessament de forma immediata de tots els càrrecs, davant la imputació per la judicatura de delictes relacionats amb corrupció, prevaricació amb ànim de lucre, tràfic d’influències, enriquiment injust amb recursos públics o privats, suborn, malversació i apropiació de fons públics ja sigui per interès propi o per afavorir terceres persones”.

L’alcaldessa, no obstant això, ha insistit que la Fiscalia ja va arxivar la investigació pels mateixos fets fa uns mesos i, en aquest sentit, s’ha mostrat “sorpresa” per la citació judicial, la qual ha conegut pels mitjans. “L’única dada que tinc per ara és que els fets van ser arxivats perquè no hi havia indicis d’irregularitat. Em sembla fora de lloc plantejar qualsevol cessament“, ha afirmat. Barcelona en Comú ha defensat la decisió de Colau de no dimitir, i ha assenyalat en un comunicat que en aquest cas la dimissió no procedeix perquè no ha existit “ànim de lucre personal” per part de l’alcaldessa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.