Un jutge cita Colau a declarar per prevaricació, malversació i tràfic d’influències

L'Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica ha presentat una querella en considerar que s'aprovaven arbitrariament acords econòmics amb entitats afins als comuns

Ada Colau
Ada Colau

El jutjat d’instrucció número 21 de Barcelona ha citat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a declarar com a investigada el pròxim 4 de març pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de fons públics, frau en la contractació, tràfic d’influències i negociacions prohibides, segons ha avançat l’ABC. L’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica ha presentat la querella en considerar que Colau va signar de manera arbitrària, discrecional i recurrent, sense concurrència pública i sense justificar l’interès públic, diverses subvencions i acords econòmics a entitats afins a Barcelona en Comú.

Entre aquestes, es troben l’Observatori DESC -on Colau treballava abans de ser alcaldessa-, Enginyers Sense Fronteres, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca -organització de la qual va ser la portaveu durant cinc anys- i l’Aliança contra la Pobresa Energètica. Segons l’acusació, aquest sistema presumptament irregular establert per l’Ajuntament de Barcelona consistia en l’aprovació de convenis, contractes menors i subvencions directes a aquestes entitats que, aparentment, no tenien res a veure amb les competències del consistori.

El jutge instructor, Ignacio Sánchez García-Porrero, ha acceptat la querella i, a més de citar Colau a declarar, ha ordenat que es recullin tots els convenis signats amb les organitzacions esmentades entre els anys 2014 i 2021.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari