La CCMA entrega a Mediapro la gestió dels seus canals a Youtube

La productora de Jaume Roures i Tatxo Benet s’encarregarà de la presència de TV3 i Catalunya Ràdio a la Plataforma digital per 160.000 euros anuals

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha privatitzat la gestió i explotació dels canals que té a la plataforma d’Internet Youtube i l’ha encarregat a la productora audiovisual Mediapro. Així ho va acordar la Mesa de Contractació de la CCMA el passat 17 de desembre i s’ha fet públic aquest 11 de gener. La productora de Jaume Roures i Tatxo Benet cobrarà 159.332,80 euros per la gestió dels canals de youtube de TV3 i Catalunya durant el 2022. Aquest contracte es renovarà automàticament anualment fins a sumar un màxim de cinc anys, llevat que, segons assenyala l’acta d’adjudicació, “alguna de les parts manifesti a l’altra part (…) la seva voluntat de no prorrogar el contracte”. Si Mediapro conserva el contracte durant els cinc anys ingressarà, doncs, prop de 640.000 euros.

L’accés de Mediapro a aquesta concessió ha estat pràcticament un camí de roses. L’anunci de la licitació es va fer el 2 de novembre i les empreses que volien optar a fer-se amb la gestió dels canals de youtube de la CCMA van tenir fins el 2 de desembre per presentar les seves candidatures. Només van concórrer Mediapro i YouPlanet, l’agència que representa influencers com Wismichu o Auronplay i que treballa per empreses com CocaCola, Amazon, Netflix o Nike. No hi va haver color. La Mesa de Contractació de la CCMA va concedir 95,44 punts sobre 100 a Mediapro i només 66,94 a YouPlanet.

L’objectiu del contracte és, segons la CCMA, proveir-la “d’una acurada i eficient gestió dels seus continguts a la plataforma Youtube que permeti desenvolupar noves audiències”. Les prescripcions tècniques recollides a a convocatòria del concurs indiquen que “seran importants aspectes com l’increment de les visualitzacions i els temps de visualització, el foment de la fidelització dels subscriptors als nostres canals, la projecció d’imatge de marca, etc.”. També diu que “malgrat que l’estratègia de distribució vindrà marcada per la CCMA, és desitjable que l’empresa adjudicatària porti a terme aquest procés de desenvolupament d’audiències aportant el seu coneixement natiu de la plataforma Youtube”.

Entre les activitats encarregades a Mediapro hi ha el “control de tots els vídeos propietat de la CCMA, tant els publicats per nosaltres com els publicats per tercers” i la “revisió de les reclamacions i resolució de conflictes de drets presentats per tercers”. A més, “el servei ha de garantir una acurada gestió dels comentaris deixats per tercers als vídeos allotjats exclusivament als canals de Youtube de la CCMA, així com els comentaris deixats en els propis canals”. Aquesta gestió inclou tant el seguiment com la resposta o moderació de comentaris. És a dir, Mediapro serà la veu de TV3 i Catalunya Ràdio a Yotube basant-se, això sí, “en els criteris de Moderació editorials que seran aportats per la CCMA”.

El control dels canals de Youtube de la CCMA es farà des de les dependències de Mediapro i requeriran dels perfils professionals corresponents a un responsable del servei, un responsable de producció audiovisual, un responsable d’audiències i un responsable en gestió de drets”. Mediapro podrà subcontractar part d’aquests serveis i caldrà que els treballadors “es diferenciïn clarament del personal de la CCMA mitjançant la uniformitat, identificació, títols de crèdit, acreditacions i qualsevol altre mitjà distintiu”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.