Villarejo apunta ara que el CNI no volia provocar un atemptat el 17-A

L’excomissari diu que Sanz Roldán volia provocar a Catalunya una necessitat de protecció de l'Estat i assegura que la situació es va descontrolar amb la mort d’Es Satty

José Manuel Villarejo declarant a l'Audiència Nacional

L’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo ha afegit aquest dimecres noves referències que matisen la responsabilitats sobre els atemptats perpetrats a Catalunya l’agost del 2017 que va atribuir aquest dimarts, declarant a l’Audiència Nacional, a l’exdirector del CNI Félix Sanz Roldán.

Villarejo ha reiterat davant d’un grup de periodistes que Sanz Roldán volia donar “un petit ensurt” a Catalunya, i ha afegit que la situació es va descontrolar per al CNI quan l’imam de Ripoll i cervell dels atemptats, Abdelbaki es Satty, va morir a l’explosió d’una d’Alcanar la vigília dels atacs que van tenir lloc a Barcelona i Cambrils.

En concret, sobre el que denomina “ensurt”, ha explicat ara que “molts cops s’han provocat comandos ficticis per tranquil·litzar i tal, i que, probablement, la intenció de cap manera fos la de provocar cap atemptat”.

En canvi, sí que ha afirmat que el CNI va treballar amb Es Satty i que pretenia “donar l’aparença del risc perquè Catalunya sentís la necessitat de la protecció de l’Estat, i se’n va anar de les mans quan l’iman mor i els petits, jovenets, no saben com reaccionar”.

Villarejo, a qui s’interroga aquest dies com a acusat en el judici per tres peces del cas Tàndem, ha lamentat que “ja hi tornen amb el mantra que no hi ha proves” i ha tornat a reclamar que li tornin els seus arxius i agendes, on diu que es troben les proves de les seves afirmacions.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari