Villarejo apunta ara que el CNI no volia provocar un atemptat el 17-A

L’excomissari diu que Sanz Roldán volia provocar a Catalunya una necessitat de protecció de l'Estat i assegura que la situació es va descontrolar amb la mort d’Es Satty

Villarejo, declarant a l'Audiència Nacional
Villarejo, declarant a l'Audiència Nacional

L’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo ha afegit aquest dimecres noves referències que matisen la responsabilitats sobre els atemptats perpetrats a Catalunya l’agost del 2017 que va atribuir aquest dimarts, declarant a l’Audiència Nacional, a l’exdirector del CNI Félix Sanz Roldán.

Villarejo ha reiterat davant d’un grup de periodistes que Sanz Roldán volia donar “un petit ensurt” a Catalunya, i ha afegit que la situació es va descontrolar per al CNI quan l’imam de Ripoll i cervell dels atemptats, Abdelbaki es Satty, va morir a l’explosió d’una d’Alcanar la vigília dels atacs que van tenir lloc a Barcelona i Cambrils.

En concret, sobre el que denomina “ensurt”, ha explicat ara que “molts cops s’han provocat comandos ficticis per tranquil·litzar i tal, i que, probablement, la intenció de cap manera fos la de provocar cap atemptat”.

En canvi, sí que ha afirmat que el CNI va treballar amb Es Satty i que pretenia “donar l’aparença del risc perquè Catalunya sentís la necessitat de la protecció de l’Estat, i se’n va anar de les mans quan l’iman mor i els petits, jovenets, no saben com reaccionar”.

Villarejo, a qui s’interroga aquest dies com a acusat en el judici per tres peces del cas Tàndem, ha lamentat que “ja hi tornen amb el mantra que no hi ha proves” i ha tornat a reclamar que li tornin els seus arxius i agendes, on diu que es troben les proves de les seves afirmacions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.