Els positius amb test d’antígens a Catalunya es podran notificar a les farmàcies

Catalunya ha detectat quasi el 10% dels contagis de tota la pandèmia durant els darrers set dies

Una farmàcia

El Departament de Salut ha anunciat un nou protocol en les proves diagnòstiques de la covid-19, i ha decidit que, a partir d’aquest dilluns, les persones que hagin donat positiu en un test d’antígens fet a casa podran comunicar-ho a les farmàcies, les quals s’encarregaran de notificar tots els casos a Salut. Es tracta d’una mesura “addicional” pactada amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, que pretén alleujar la sobrecàrrega que pateixen els Centres d’Atenció Primària (CAP).

Segons ha explicat la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, en la roda de premsa, el protocol està pensat “per a les persones sense símptomes o amb símptomes lleus”, però no impedeix que qui ho necessiti recorri als CAP. En aquest sentit, el president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi Casas, ha remarcat que “no és un circuit substitutori”, i Craywinckel ha assenyalat que serà una mesura “temporal”.

Casas ha admès que aquest nou protocol podria comportar “una càrrega afegida a les farmàcies”, però ha subratllat que “és necessari” i que les consideren “un punt d’atenció més del sistema de salut comunitària”. Segons ha detallat, aquest canal estarà disponible a les 1.300 farmàcies on es realitzen tests supervisats, les quals poden accedir al sistema informàtic de Salut.

Aquest dilluns, Salut ha notificat 7.493 nous positius de covid -una xifra molt llunyana al rècord de 25.000 que es va assolir la setmana passada- i no ha registrat cap defunció. No obstant això, en només set dies s’ha detectat gairebé el 10% dels contagis de tota la pandèmia, concretament 128.003 positius, alhora que la pressió hospitalària segueix augmentant.

Catalunya ha sumat 82 ingressats més les darreres hores, sumant un total de 1.753 pacients hospitalitzats, dels quals 452 -9 més- es troben a les UCI. La resta d’indicadors epidemiològics segueixen a l’alça, excepte la velocitat de transmissió (Rt), que disminueix 11 centèsimes, fins a l’1,70. El risc de rebrot (EPG) puja 15 punts, fins als 4.232, i la positivitat de les proves ja és del 27,43%. Pel que fa a la incidència acumulada, a set dies (IA7) passa de 1.586,48 a 1.638,66, i a catorze dies (IA14) de 2.397,13 a 2.568,70.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari