Les lletres de les cançons de Valtonyc enfronten Lluís Llach i el director de l’Escola d’Administració Pública

Ismael Peña-López indigna els seguidors de Puigdemont afirmant “no crec que sigui legítim demanar anar matant gent” o “ni bombes ni trets contra ningú”

Ismael Peña-López i Lluís Llach, en entrevistes al programa 'Més 324', de TV3

La decisió del tribunal belga contrària a l’extradició del raper Valtonyc a Espanya ha tingut com a conseqüència una nova picabaralla entre sectors vinculats a Junts i Carles Puigdemont i dirigents o partidaris d’ERC. En aquest cas, la guspira que ha encès el foc de la discòrdia entre uns i altres l’ha posat el director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, Ismael Peña-López, amb un missatge a Twitter que va esborrar davant l’allau de crítiques i insults que va rebre però que després va recuperar per justificar-lo. Dels primers en protestar pel seu missatge va ser el cantant i dirigent del Consell per la República, Lluís Llach.

Ismael López Peña es va fer popular arran de la seva intervenció en l’organització de les eleccions del passat 14 de febrer com a director general de Participació Ciutadana. La seva gestió va ser encertada i després de les eleccions va ser nomenat director de l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat, que depèn del president Pere Aragonès. Després de la negativa de la justícia belga a extradir Valtonyc, va publicar aquest missatge a Twitter: “No crec que la llibertat d’expressió hagi d’emparar a Valtonyc. Igual que dubto que pugui equiparar-se a terrorisme. Ni blanc ni negre”.

Lluís Llach va contestar Peña-López amb una altra piulada: “Caram Ismael. És difícil, per no dir impossible, justificar el que dius des de qualsevol punt de vista democràtic”. El director de l’Escola d’Administració Pública li va replicar recuperant el tuit que havia esborrat i dient: “Això és el que he dit. Jutja tu mateix. Estem frivolitzant amb etapes que teníem superades, aquí i al País Basc. No s’ha d’anar a la presó per això, però blasmar-ho? Només faltaria”. I va afegir un seguit de comentaris crítics amb textos de les cançons de Valtonyc: “Ni bombes ni trets contra ningú. No va d’insults al rei, sinó de jugar amb la línia borrosa entre les amenaces de mort i les metàfores. Jo ho trobo censurable. Molt”, “A mi això em sembla una abominació. No crec que sigui legítim demanar anar matant gent. No és terrorisme, ni molt menys. Però no crec que la llibertat d’expressió pugui emparar demanar explícitament la mort de ningú”, “No podem aplaudir les polítiques d’altres països de zero tolerància contra l’extremisme i fer-nos els tebis davant qui demana per uns polítics que els fotin un tret o una bomba. No podem” o donar per bo que “un tret al front del teu ‘jefe’ està justificat”.

Llach no va tornar a intervenir en el debat malgrat les explicacions de Peña-López però sí que ho van fer centenars de tuitaires seguidors seus, molts dels quals van aprofitar per acusar ERC de vendre’s al govern socialista i trair Catalunya. Alguns, com David Romà, acusaven els dirigents d’aquest partit de no alegrar-se de la sentència de la justícia belga: “24 hores ja i Rufián, Junqueras, Aragonès, Tardà, Forcadell, Cuixart i Romeva segueixen sense fer ni una piulada felicitant a @valtonyc, això ja no es ser covard o botifler, això es ser roïns i miserables”.

(Visited 1.583 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari