TMB ha deixat de pagar 25,6 ME als empleats del bus els darrers 18 anys

L'empresa ho admet i ho atribueix a un "error de càlcul", i només es compromet a compensar el deute d'un any

Un autobús de TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha pagat 25.617.546,61 euros menys del que hauria d’haver abonat als treballadors d’autobusos de Barcelona durant els darrers 18 anys, des del 2003 fins al 2021, ambdós inclosos. Segons ha publicat Tot Barcelona, la CGT va adonar-se que la plantilla percebia menys diners dels que els corresponien el passat mes de novembre, una situació que la mateixa companyia ha admès en una reunió recent amb el comitè d’empresa.

TMB ha atribuït aquests fets a un “error de càlcul” d’un complement fix inclòs en el sou dels treballadors i, en declaracions al mitjà citat, s’excusa assenyalant que es tracta d’un “error que, fins ara, ningú havia detectat”. En adonar-se del desajust en les remuneracions dels empleats d’autobusos, la CGT va advertir que duria l’assumpte als tribunals si TMB no corregia la desviació, i l’empresa va acceptar revisar-ho, però només parcialment.

En un escrit adreçat al sindicat, va anunciar que els imports del complement “seran actualitzats” i que els abonarà als afectats “durant el primer trimestre de 2022 amb retroactivitat d’un any” ja que, segons assegura TMB al mitjà citat, “d’acord amb el que determina la llei” no es poden rescabalar més que els impagaments dels darrers 12 mesos. Les estimacions fetes per la mateixa empresa mostren que d’aquest total de 25,6 milions d’euros que no s’han pagat als treballadors entre el 2003 i el 2021, 1.729.521,11 euros corresponen a aquest darrer any.

Segons els càlculs de la CGT, cada treballador de la plantilla d’autobusos -al voltant d’uns 4.200- cobrarà entre 567,91 i 673,35 euros pels endarreriments i l’actualització del complement. Una xifra que per a l’altre sindicat majoritari, la UGT, és insuficient, ja que considera que no n’hi ha prou amb indemnitzar només el deute de l’últim any. De fet, el sindicat ha presentat una denúncia davant del Tribunal Laboral de Catalunya i demana que, com a mínim, s’abonin al personal els impagaments dels darrers dos anys.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.