Membres de S’ha Acabat denuncien amenaces de mort

El vicepresident de l'entitat i la seva secretària han rebut trucades anònimes, i els seus telèfons s'han difós en diversos grups

La presidenta de S'ha Acabat, Júlia Calvet, i el vicepresident, Jordi Salvadó

L’entitat constitucionalista S’ha Acabat ha denunciat que durant els darrers dies alguns membres de l’organització han rebut amenaces de mort telefòniques per “motius ideològics”. Segons ha explicat a Twitter, el vicepresident de l’entitat, Jordi Salvadó, i la seva secretaria, Eva Fernández, van rebre aquest dilluns una trucada d’un número ocult, a partir de la qual n’han rebut d’altres.

“Vosaltres, feixistes, sou els terroristes. El pròxim cop no cremarem contenidors, us cremarem a vosaltres perquè al feixisme se’l combat. Bon Nadal i puta Espanya”, deia la primera trucada anònima, la qual va ser “impactant” per a Salvadó, qui assegura que no ha deixat de rebre missatges i altres trucades des de llavors. La matinada de dilluns a dimarts el vicepresident de l’entitat en va rebre una altra en la qual algú, amb la veu distorsionada, li va dir “puto espanyol de merda”.

Aquest dimarts, Salvadó ha rebut la que, fins ara, ha estat la darrera trucada d’aquesta mena. En despenjar el telèfon, com ha explicat, hi havia un silenci “aterridor” que li va posar “la pell de gallina perquè s’escoltava un xiuxiueig però ningú em responia”. A banda d’aquestes trucades anònimes, els membres de S’ha Acabat asseguren que s’han compartit els seus números de telèfon en diversos grups de WhatsApp i de Telegram, i que s’han utilitzat per registrar-los en pàgines web de publicitat, d’esdeveniments il·legals o de contingut sexual, motiu pel qual els arriben missatges contínuament.

El Debate ha accedit a alguns d’aquests grups, i assenyala que en un hi ha 665 membres i es parla de la suposada celebració d’una festa clandestina que organitzen dues persones. Un altre, té gairebé 2.500 membres i es dedica a la compravenda d’entrades. Salvadó afirma que, tot i les trucades i els missatges, tant ell com Fernández estan “força tranquils”, i assegura que “no claudicaran”: “No deixarem de defensar una Catalunya dins d’Espanya”.

(Visited 97 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari