Una carpa de S’ha Acabat torna a causar tensió a la UAB

Unes 40 persones s'han concentrat contra la presència de l'entitat espanyolista

Agents dels Mossos protegeixen la carpa de S'ha Acabat

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha tornat a convertir-se en un escenari de tensió a causa de la presència de l’entitat espanyolista S’ha Acabat en la fira d’entitats que se celebra aquest dimarts al campus universitari. Segons han informat els Mossos d’Esquadra a Europa Press, uns 40 estudiants s’han concentrat davant de la carpa de S’ha Acabat en contra de la seva presència, i han cridat consignes com “UAB antifeixista” i “fora feixistes de la universitat”.

La policia autonòmica, que s’ha desplaçat fins al lloc dels fets per “intentar contenir” la concentració, ha informat que els estudiants contraris a l’entitat espanyolista han llençat ous contra la carpa, “res contundent”, i que no s’ha produït “cap incident destacat”. Els Mossos han destinat cinc dotacions al campus universitari que formarien part de les Unitats de Seguretat Ciutadana (USC), no pas dels antiavalots, que han “protegit” els joves de S’ha Acabat, segons ha afirmat la responsable de relacions institucionals de l’entitat, Adela Arteta.

L’organització espanyolista ha assegurat, a través de Twitter, que no els faran fora de les universitats i ha acusat els estudiants concentrats, als qui ha tractat de “covards” perquè alguns anaven encaputxats, de “coartar la llibertat”. Per la seva banda, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la Plataforma Antifeixista de la UAB han assegurat que continuaran combatent els discursos “masclistes, espanyolistes, homòfobs, racistes i feixistes”, i han acusat S’ha Acabat de voler “muntar l’espectacle per després fer-vos la víctima”.

Com en altres episodis de tensió que s’han viscut a la UAB, l’entitat espanyolista ha rebut el suport de diversos membres de Vox, del PP i de Ciutadans, entre els quals destaquen el president del grup parlamentari de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga; la portaveu del PP a Catalunya, Lorena Roldán, el president del PP català, Alejandro Fernández; el líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, i la presidenta de la formació taronja, Inés Arrimadas.

(Visited 138 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari