Rècord de contagis a Catalunya: 23.850 en les últimes hores

El cap d'epidemiologia del Clínic veu viables les cavalcades de Reis i el retorn dels infants a les escoles el 10 de gener

Personal sanitari ajustant-se el material de seguretat

El Departament de Salut de la Generalitat ha notificat aquest dimarts un nou rècord de positius: 23.850 en les últimes 24 hores, una xifra que ja suma gairebé 80.000 casos setmanals. El gran nombre de nous contagis està exercint pressió sobre els centres sanitaris, principalment en l’atenció primària, però també en els hospitals, on aquest dimarts hi ha 46 persones més ingressades a causa de la covid, sumant un total de 1.503 pacients.

La xifra d’ingressats augmenta també en les unitats de cures intensives (UCI), on hi ha un total de 404 persones -5 més que aquest dilluns- alhora que la resta d’indicadors epidemiològics continuen a l’alça. La velocitat de transmissió (Rt) se situa en 1,73 i el risc de rebrot (EPG) també marca un nou rècord: 2.526 punts, 497 més en 24 hores. La positivitat de les proves fetes durant la darrera setmana puja fins al 15,63%, i la incidència acumulada per cada 100.000 habitants augmenta fins als 1.006,48 casos a set dies (IA7) i fins als 1.513,37 casos a catorze dies (IA14). Pel que fa a les defuncions, en les últimes 24 hores se n’han registrat 31, sumant un total de 24.484 morts a Catalunya des que va començar la pandèmia.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, el cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha advertit que els contagis de covid seguiran augmentant durant les pròximes dues setmanes, fins a arribar al pic de la sisena onada, però ha assegurat que les cavalcades dels Reis Mags d’Orient es poden mantenir “si la situació no canvia dràsticament”. “Creiem que les cavalcades es poden dur a terme, però es tracta d’anar a veure-la, recollir caramels i cap a casa. Això seria el més lògic. En ciutats petites és més fàcil, i en grans ciutats la gent ha d’entendre que no ens podem amuntegar i potser serà més difícil”, ha assenyalat.

Respecte a la tornada dels infants a l’escola, previst per al 10 de gener, Trilla ha apostat per mantenir la data fixada ja que considera més perjudicial per a la salut mental dels nens “tenir-los tancats a casa”. En aquest sentit, el cap d’epidemiologia del Clínic ha afirmat que “si tot va bé, l’escola ha de tornar a obrir quan toca”, encara que ha matisat que “això no vol dir que no hi hagi circumstàncies excepcionals que ens obliguin a fer canvis”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.