Llum verda definitiva del Congrés als pressupostos espanyols de 2022

Coincideix amb l'aprovació de la reforma laboral

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez

Espanya tindrà pressupostos a partir de l’1 de gener. Després de l’aprovació, la setmana passada, dels pressupostos de la Generalitat, avui han tirat endavant també els pressupostos de l’estat espanyol. S’han aprovat definitivament al Congrés amb 281 vots a favor, 61 en contra i una abstenció.

Els pressupostos es van endarrerir perquè el Partit Popular va donar suport a una esmena de Compromís que demanava destinar 1,6 milions d’euros a la promoció de les llengües minoritàries a Espanya. El PSOE s’ha unit al suport d’aquesta esmena i, per tant, els pressupostos han quedat aprovats.

Els pressupostos generals de l’Estat per al 2022 han rebut el suport de fins a 11 grups del Congrés. Entre aquests, a banda dels socis de govern, PSOE i Unides Podem, també d’Esquerra.

Aquests pressupostos inclouen rècords en inversió i en despesa social. Concretament, s’invertiran 40.000 milions d’euros i es destinarà el 60% en educació, sanitat, dependència i pensions.

També es preveuen altres mesures, com l’augment de sou dels funcionaris en un 2%, el xec de l’habitatge i el xec cultural als joves. Moltes mesures es finançaran amb els fons europeus.

La reforma laboral
D’altra banda, el decret llei de la reforma laboral -pactada la setmana passada entre els sindicats CCOO i UGT i els empresaris de la CEOE- s’ha aprovat en el Consell de Ministres d’aquest dimarts. Era el pas previ per començar el tràmit parlamentari, en què els grups polítics poden acabar forçant canvis.

L’acord de la setmana passada preveu, entre altres coses, reduir la temporalitat, un dels principals problemes del mercat de treball. Per aconseguir-ho generalitza el contracte indefinit i deixa la contractació temporal per a casos molt justificats, quan hi hagi causes objectives.

Així, el govern espanyol ha aconseguit tirar endavant un dels objectius de la legislatura, la reforma laboral. La llei entrarà en vigor aquest dimecres, excepte en el cas de la temporalitat, en què es permet un temps a les empreses per adaptar-se.

Segons ha anunciat la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz, les empreses tindran fins a tres mesos per ajustar els contractes temporals a la nova normativa, una pròrroga que en el cas dels contractes d’obra i servei s’allargarà fins als sis mesos.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.