La Generalitat proposa al TSJC que els serveis socials puguin aturar desnonaments

La decisió de la justícia, que fins ara ha optat per mantenir la regulació, la marcarà el Consell General del Poder Judicial

Mobilització de la PAH contra un desnonament
Mobilització de la PAH contra un desnonament

El govern de la Generalitat ha proposat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que les conclusions dels serveis socials siguin vinculants per a la suspensió temporal de desnonaments, en els casos de persones vulnerables, segons el contingut d’un nou protocol revelat per El Periódico. Ara, cada jutjat decideix si es consuma el desnonament o si la culminació s’ajorna.

Segons la mateixa informació, el protocol adreçat per la Generalitat al TSJC també planteja la creació de la Unitat Especial d’Intervencions dels Mossos d’Esquadra per gestionar la problemàtica vinculada amb l’habitatge.

En qualsevol cas, fonts judicials citades per El Periódico indiquen que la signatura d’un nou protocol correspon al Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Fins ara, el TSJC ha optat per mantenir la regulació dels desnonaments i no avançar en l’establiment d’un nou protocol. Aquest mes d’octubre, en aquest sentit, va considerar que era “prudent” aquesta postura adduint que hi ha una regulació detallada de la matèria i una normativa “en reforma i evolució constant”.

El president del TSJC, José María Barrientos, va assenyalar aquest mes de novembre, quan es va reunir amb la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, que el protocol vigent i la moratòria sobre els desnonaments aplicada pel govern espanyol proporcionaven una cobertura suficient als problemes que vol combatre la Generalitat amb un nou protocol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.