Pueyo (ERC) no supera la qüestió de confiança vinculada als pressupostos de la Paeria

Ara, l'oposició té un mes per presentar una moció de censura i trobar un candidat alternatiu per a l'alcaldia de Lleida

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo (ERC), no ha superat la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació dels pressupostos del 2022, a la qual s’ha sotmès aquest dilluns durant el ple de la Paeria. ERC i JxCat -els partits que conformen el govern municipal- han sumat 12 vots a favor, però els comuns s’han abstingut i la resta de l’oposició ha votat en contra, sumant 13 vots negatius entre el PSC, el PP i els regidors no adscrits José Maria Córdoba, Sergio González, Ángeles Ribes i Maria Burrel.

Ara, doncs, s’obre el termini d’un mes perquè l’oposició presenti una moció de censura i trobi un candidat alternatiu per substituir Pueyo, qui podria perdre l’alcaldia de Lleida. En cas que aquesta no tirés endavant per falta de consens, tant els pressupostos com la ratificació de Pueyo com a batlle s’aprovarien automàticament.

El PSC, però, ja va avançar que si no superava la qüestió de confiança, demanaria la dimissió de l’alcalde republicà. “Tant ell com ERC hauran de reflexionar sobre si pot seguir al capdavant d’aquest govern, per dignitat hauria de marxar”, va afirmar el líder municipal dels socialistes, Fèlix Larrosa, recordant que “en altres administracions, quan es perd una qüestió de confiança automàticament se cessa del càrrec el màxim responsable, que en aquest cas és Pueyo”.

L’encara alcalde de Lleida va anunciar que se sotmetria a una qüestió de confiança després que no aconseguís aprovar els comptes municipals per al 2022 degut al rebuig de l’oposició. Ara que ha fracassat, Pueyo ha alertat de la “temeritat” que suposa bloquejar el pressupost.

(Visited 349 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari