Colau superaria ERC i guanyaria les eleccions a la ciutat de Barcelona

Això no obstant, i segons baròmetre municipal, Ernest Maragall és el líder millor valorat amb un 5,2

Colau i Maragall
Colau i Maragall

Per primera vegada en els darrers anys, es trenca l’empat tècnic entre ERC i Barcelona en Comú i el partit d’Ada Colau guanyaria avui les eleccions amb una intenció de vot directe del 14,8%, quatre punts i mig per sobre d’ERC que obté un 10,2% i amb el PSC en tercer lloc, amb un 7,4% i deixant-se pel camí dos punts.

En el sondeig de l’estiu, ERC havia aconseguit desfer l’empat tècnic que va assolir amb BComú a les eleccions municipals del 2019 i apareixia com a primera força en solitari amb una intenció directa de vot del 13,8%, mentre que els Comuns arribaven al 12,3%.

El baròmetre semestral de Barcelona, fet públic avui pel regidor de Pressupostos i Presidència, Jordi Martí, és el penúltim d’aquest mandat. L’enquesta es va fer entre el 22 de novembre i l’1 de desembre, just quan es va acordar al Parlament un acord de pressupostos entre ERC i els Comuns, un fet que va obligar Ernest Maragall a recular amb el seu no als pressupostos municipals.

Junts per Catalunya registra en aquesta onada una pèrdua substancial d’intenció de vot i passa del 7,2% al 3,6%, tornant, això sí, als percentatges de tot just fa un any. També baixa la CUP, que amb l’actual 2,6% no entraria al consistori, mentre que a l’estiu obtenia un 4,2% i podria entrar. Vox augmenta lentament i obté un 1,2%, proper a l’1% de Ciutadans i a l’1,8% del PP.

Pel que fa a les valoracions dels líders municipals, Maragall es manté com el líder més ben valorat i l’únic que aprova, amb un 5,2. Jaume Collboni es manté en el 4,7. Eva Parera s’estrena amb un 4,5. Elsa Artadi treu un 4,4 i Colau, obté un 4,2. Els enquestats puntuen amb un 4 Mari Luz Guilarte i Josep Bou registra la pitjor nota d’entre tots els líders municipals amb un 3,1.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.