Colau superaria ERC i guanyaria les eleccions a la ciutat de Barcelona

Això no obstant, i segons baròmetre municipal, Ernest Maragall és el líder millor valorat amb un 5,2

Colau i Maragall
Colau i Maragall

Per primera vegada en els darrers anys, es trenca l’empat tècnic entre ERC i Barcelona en Comú i el partit d’Ada Colau guanyaria avui les eleccions amb una intenció de vot directe del 14,8%, quatre punts i mig per sobre d’ERC que obté un 10,2% i amb el PSC en tercer lloc, amb un 7,4% i deixant-se pel camí dos punts.

En el sondeig de l’estiu, ERC havia aconseguit desfer l’empat tècnic que va assolir amb BComú a les eleccions municipals del 2019 i apareixia com a primera força en solitari amb una intenció directa de vot del 13,8%, mentre que els Comuns arribaven al 12,3%.

El baròmetre semestral de Barcelona, fet públic avui pel regidor de Pressupostos i Presidència, Jordi Martí, és el penúltim d’aquest mandat. L’enquesta es va fer entre el 22 de novembre i l’1 de desembre, just quan es va acordar al Parlament un acord de pressupostos entre ERC i els Comuns, un fet que va obligar Ernest Maragall a recular amb el seu no als pressupostos municipals.

Junts per Catalunya registra en aquesta onada una pèrdua substancial d’intenció de vot i passa del 7,2% al 3,6%, tornant, això sí, als percentatges de tot just fa un any. També baixa la CUP, que amb l’actual 2,6% no entraria al consistori, mentre que a l’estiu obtenia un 4,2% i podria entrar. Vox augmenta lentament i obté un 1,2%, proper a l’1% de Ciutadans i a l’1,8% del PP.

Pel que fa a les valoracions dels líders municipals, Maragall es manté com el líder més ben valorat i l’únic que aprova, amb un 5,2. Jaume Collboni es manté en el 4,7. Eva Parera s’estrena amb un 4,5. Elsa Artadi treu un 4,4 i Colau, obté un 4,2. Els enquestats puntuen amb un 4 Mari Luz Guilarte i Josep Bou registra la pitjor nota d’entre tots els líders municipals amb un 3,1.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari