Les joventuts d’ERC rebutgen el pacte pels pressupostos

El consideren un "error tàctic" que desaprofita la força negociadora de l'independentisme i acusen el PSC d'avalar "la catalanofòbia més salvatge"

Pedro Sánchez amb Oriol Junqueras al Congrés
Pedro Sánchez amb Oriol Junqueras al Congrés

Jovent Republicà, les joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), han expresat el seu rebuig a l’acord tancat pel seu partit amb el PSOE per aprovar els pressupostos generals de l’Estat.

En un comunicat publicat aquest dimecres, Jovent Republicà defensa que els partits indepenentistes al Congrés han d’aconseguir condicionar les iniciatives a favor dels “interessos dels Països Catalans” i evidenciar “les mancances de l’Estat a l’hora de donar resposta a les demandes i necessitats de la nostra societat”, per la qual cosa consideren aquest suport als comptes del govern d’Espanya “un error tàctic”.

Aquesta organització juvenil acusa el PSOE de mostrar “una deslleialtat constant fins i tot en els pactes que ell mateix havia anunciat, especialment en matèria de la llei audiovisual”, un escull que finalment s’ha salvat amb un pacte que destinarà almenys 15 milions d’euros anuals per a la producció en llengua catalana, i retreu al PSC que “s’han allunyat dels consensos a favor de la llengua catalana i la diversitat lingüística de l’Estat, avalant així la catalanofòbia més salvatge de la dreta espanyola”.

A més, les joventuts d’ERC jutgen que “la inconsistència del PSOE, tant amb la defensa de la llengua catalana com en les polítiques socials que duen a terme, fan que aquests pressupostos generals de l’Estat siguin, al nostre parer, insuficients pels Països Catalans i el conjunt de la classe treballadora”, abans de fer una crida a la cúpula d’ERC a “aprofitar la força negociadora que, com a forces independentistes i d’esquerres, tenim al Congrés”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.