Illa vol Iceta de president i Marín de vicepresidenta del PSC

El dirigent socialista al Parlament serà escollit primer secretari del partit en el congrés d'aquest cap de setmana

Miquel Iceta i Salvador Illa
Miquel Iceta i Salvador Illa

L’actual president del grup parlamentari socialista i futur primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha anunciat que proposarà Miquel Iceta com a president del partit i Núria Marín com a vicepresidenta. Salvador Illa ha anunciat que farà aquesta petició als delegats del PSC en el congrés extraordinari que els socialistes catalans celebren aquest cap de setmana.

En una entrevista a PSC podcast, Illa ha anunciat que “proposaré al conjunt de delegats i les delegades del PSC una proposta d’executiva, que haurà de ser validada pels representants del partit, jo proposaré que Miquel Iceta presideixi el nostre partit i que Núria Marín en sigui la vicepresidenta”. Illa ha afegit que “crec que és un tàndem en un òrgan molt rellevant de la comissió executiva, l’esfera de la presidència, que pot funcionar molt bé”.

Està previst que Salvador Illa surti escollit, en aquest congrés, com a líder del PSC ocupant la primera secretaria en substitució del ministre de Cultura, Miquel Iceta, el qual ha estat primer secretari dels socialistes catalans des del juliol del 2014, quan va substituir Pere Navarro.

Es dona la circumstància que Illa i Iceta ja han intercanviat missatges a Twitter després de l’anunci del dirigent socialista al Parlament. Així, Miquel Iceta ha dit: “Salvador, em tens a la teva plena disposició per seguir treballant per eixamplar i enfortir el projecte del socialisme català. Som-hi!”. Illa ha respost: “Miquel, compto amb tu, el PSC compta amb tu. Ets un dels nostres referents. Plegats assolirem el nostre objectiu: Governar Catalunya. Som-hi!”.

També alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, presidenta de la Diputació de Barcelona, i actual presidenta dels socialistes catalans, Núria Marín, ha respost la proposta de Salvador Illa a través de les xarxes socials. Marín ha dit: “Sempre a la disposició del meu partit per sumar, treballar i dur al nostre primer secretari Salvador Illa a la presidència de la Generalitat. Tots els i les socialistes units som més forts. Som-hi!”. També es dona la circumstància que Núria Marín es troba investigada judicialment pel cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari