Cambray nega que sense independència es pugui blindar la immersió en català

El vicepresident Puigneró reclama a ERC una "estratègia unitària lingüística" al Congrés

El conseller Cambray, al Parlament
El conseller Cambray, al Parlament

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat en seu parlamentària, aquest dimecres, que el govern català no pot blindar l’estatus preeminent de la llengua catalana en l’ensenyament davant determinades sentències judicials, com la del cas de Canet de Mar, fins que Catalunya no tingui “un estat propi”.

Cambray ha assenyalat que la protecció que pot oferir la Generalitat a la immersió dels alumnes en català no serà cent per cent efectiva sense la independència després d’afirmar que l’executiu lluitarà contra els “atacs dels tribunals amb totes les eines” i “la màxima fermesa”.

El conseller, que va descartar assumir personalment la gestió de l’escola de Canet de Mar obligada a impartir el 25% de les classes de P5 en castellà, com proposava la presidenta del Parlament, Laura Borràs, s’ha expressat en una línia molt similar a la de l’exvicepresident de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, el qual ha dit que “l’única cosa que blinda el català a l’escola és la independència”, en una entrevista a Els Matins de TV3, aquest dimecres al matí.

Per la seva part, el vicepresident Jordi Puigneró (Junts) ha reclamat a ERC i la CUP una “estratègia unitària lingüística” al Congrés dels Diputats, en defensa de la immersió dels escolars en llengua catalana.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.