L’excoordinador del futbol base del Barça, Albert Benaiges, acusat d’abusos sexuals a menors

El diari Ara recull una seixantena de testimoniatges de víctimes de l'exprofessor de l'Escola Barcelona de les Corts

Albert Benaiges

20 anys d’abusos sexuals. L’excoordinador del futbol base del FC Barcelona, Albert Benaiges, ha estat denunciat davant la justícia per part d’un grup d’exalumnes de l’Escola Barcelona, situada en el barri de les Corts, per haver-se aprofitat durant dues dècades de la seva condició de professor d’educació física per a abusar dels menors d’edat del centre. El diari Ara ha elaborat una recerca en la qual recull una seixantena de testimoniatges de les víctimes de tocaments, exhibicionisme i jocs sexuals.

El periodista Albert Llimós dona compte al llarg del reportatge de les confessions de les persones que van sofrir els abusos en els anys 80 i 90 per part de Benaiges. Les víctimes relaten que el professor entrava als vestuaris per a mirar i realitzar tocaments als menors, nens i nenes, mentre es dutxaven.

L’Escola Barcelona no va fer res malgrat conèixer per part d’algunes famílies els fets ara jutjats. Per la seva part, el professor s’escuda en què era l’encarregat d’impartir educació sexual i que pretenia assegurar-se que els menors es dutxaven. Però reconeix que no tornaria a “repetir res” d’aquella època.

Els denunciants també expliquen que, a vegades, Benaiges feia ús de material pornogràfic per a aprofitar-se de la seva posició: “Ell es masturbava mirant com ho fèiem nosaltres, però algun toc hi havia”, confessa una de les víctimes. “Ho vèiem com un joc, però ara veig que era molt greu”, explica una de les noies que el va sofrir. Alguns dels perjudicats afirmen que els fets els van causar “un trauma” que encara sofreixen i pel qual han necessitat suport psicològic.

El FC Barcelona va apartar l’entrenador el passat 2 de desembre després de conèixer la recerca del diari. Havia tornat al club recentment després d’abandonar-lo en 2011 per a iniciar diferents experiències a l’estranger. Els fets pels quals s’acusa Benaiges es limiten a l’Escola Barcelona. Segons l’Ara, els futbolistes i entrenadors del club neguen qualsevol mala praxi del formador en la seva activitat en la Masia.

(Visited 252 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari