Cinc famílies més presentaran recursos per reclamar el 25% de classes en castellà

Segons l'Assemblea per una Escola Bilingüe, 11 pares han iniciat els procediments per garantir el compliment de la sentència

Aula d'escola pública

La sentència del 25% de les classes en castellà, dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i avalada pel Tribunal Suprem, ha dut a algunes famílies a denunciar les escoles on consideren que es vulnera la llei, seguint l’exemple dels pares d’un alumne de P5 de Canet de Mar. Segons ha publicat Vozpópuli, cinc famílies més presentaran recursos davant el TSJC durant els pròxims dies, assessorats per l’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), ja que consideren que els centres educatius on assisteixen els seus fills vulneren  aquest 25% en castellà.

Com en el cas de Canet de Mar, ni les escoles ni el Departament d’Educació han donat resposta a les queixes d’aquestes cinc famílies, de manera que un cop esgotada la via administrativa, han decidit recórrer als tribunals. En total, segons l’AEB, 11 famílies han iniciat el procediment per sol·licitar el compliment de la sentència avalada pel Suprem, la majoria en centres educatius de Barcelona i Tarragona.

L’entitat en defensa del bilingüisme considera que la família de Canet de Mar “s’ha convertit en el cap de turc” i ha fet una crida perquè no es duguin a terme manifestacions ni a favor ni en contra de la sentència davant de l’escola del municipi. No obstant això, aquest divendres, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la CUP han convocat una manifestació davant del centre per defensar la immersió lingüística, la qual començarà a les 16:30, l’hora en què els alumnes surten de l’escola.

(Visited 186 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari