Pfizer-BioNTech afirma que la tercera dosi de la seva vacuna és “eficaç” contra òmicron

Els estudis preliminars de les farmacèutiques indiquen que dues injeccions poden ser insuficients

Vacuna de Pfizer i BioNTech contra la Covid-19
Vacuna de Pfizer i BioNTech contra la Covid-19.

Les farmacèutiques Pfizer-BioNTech han comunicat que els seus estudis preliminars revelen que “dues dosis de la seva vacuna poden no ser suficients” per a fer front a la variant òmicron, però una tercera dosi sí que seria “eficaç per a neutralitzar-ho”.

A través d’un escrit fet públic avui, les companyies assenyalen que un grup de pacients que havien rebut dues dosis de la vacuna contra la covid-19 van mostrar una eficàcia contra la variant òmicron 25 vegades menor que contra el virus en la seva variant anterior. No obstant això, “la protecció millora amb una tercera dosi de la nostra vacuna”, afirma el president de Pfizer, Albert Bourla.

El comunicat afegeix el compromís de les farmacèutiques de treballar per a fer front a la nova variant: “Desenvoluparem una vacuna específica contra la variant òmicron i esperem tenir-la disponible d’aquí a març”.

Des d’aquesta setmana, diferents comunitats autònomes han obert la vacunació amb tercera dosi als majors de 60 anys. A partir del 15 de desembre, els nens i nenes d’entre 11 i 5 anys començaran també a ser immunitzats. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha afirmat que Espanya serà “de nou” un exemple mundial quant a la vacunació d’aquest grup d’edat.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari