Ingressa a l’UCI un treballador de Brians 2 agredit per un pres

L'agressor deixa inconscient la víctima i ruixa amb gel hidroalcohòlic altres funcionaris per cremar-los, denuncia CCOO

La presó de Brians 2
La presó de Brians 2

Foto: Generalitat de Catalunya

Un funcionari del centre penitenciari de Brians 2 va ser traslladat aquest cap de setmana en helicòpter a la unitat de cures intensives de l’Hospital de Bellvitge després d’haver patit l’agressió d’un pres, que el va deixar inconscient fent-lo caure d’una empenta. Es tracta del cap de la unitat de serveis del mòdul 4 d’aquesta presó, que es troba en estat greu, segons ha publicat La Vanguardia.

L’agressor, tot seguit, va ruixar amb gel hidroalcohòlic altres funcionaris i a ell mateix, amb la intenció de calar-los foc. Finalment, va ser sotmès per funcionaris del centre, el van portar al departament de règim tancat i ha estat traslladat a una altra presó.

CCOO ha rebutjat les explicacions oficials, a les quals atribueixen la resposta que s’estava fent tot el que es podia fer i que els actes violents contra treballadors de les presons eren mala sort, i denuncia que estan patint “la conseqüència desoladament lògica de cinc anys d’aplicació d’una política suïcida d’anihilació de l’àmbit d’interior, culminada amb el demencial protocol introduït per la circular 2/2021”, sobre l’aplicació de mitjans de contenció.

El sindicat ha emès un comunicat on afirma que una situació com l’actual no s’ha vist mai des que, el 1984, la Generalitat de Catalunya va assumir la competència sobre les presons, i que les agressions no han deixat d’incrementar-se des del 2016. També ha recordat que des d’aquest estiu ja s’havien produït en centres penitenciaris catalans una agressió sexual a una funcionària i lesions greus diverses, com l’amputació d’un dit i una ferida greu a un ull.

(Visited 117 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari