La línia S1 Barcelona-Terrassa d’FGC recupera la normalitat dilluns a les 13.00 h

La companyia ha aconseguit restablir la circulació en el tram Terrassa Rambla-Les Fonts en protegir el talús amb una malla

La línia S1 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que connecta Barcelona i Terrassa funcionarà amb normalitat a partir de les 13.00 h del dilluns 6 -amb horari de dia festiu-. Els operaris de la companyia han treballat durant tot el cap de setmana per a retirar de la via els 1.500 metres cúbics de terra que es van desprendre divendres i per a assegurar el talús i el mur amb una malla, de manera que la circulació ferroviària sigui del tot segura.

Segons ha indicat FGC en un comunicat, les primeres actuacions s’han centrat a no danyar els cables de connexió i a assegurar la zona. S’ha alliberat càrrega dels murs adjacents i ara seran monitorats. Així, amb la zona ja neta, el talús estabilitzat i protegit amb malla i amb totes les connexions habilitades, el servei complet de trens es reprendrà el dilluns.

En paral·lel, FGC i l’Ajuntament de Terrassa ja treballen en la solució definitiva, que consistirà a fer un nou mur de 20 metres de llarg i 8 d’alt i reforçar els murs adjacents. Les obres es prolongaran per espai de sis setmanes.

A més, FGC està ultimant l’informe, en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, que permetrà donar amb els factors que van provocar la caiguda del mur. La esllavissada es va produir entorn de les 16.30 h de divendres i el servei ferroviari s’ha vist alterat durant tot el cap de setmana. El tram afectat es va substituir amb viatges per carretera.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.