La línia S1 Barcelona-Terrassa d’FGC recupera la normalitat dilluns a les 13.00 h

La companyia ha aconseguit restablir la circulació en el tram Terrassa Rambla-Les Fonts en protegir el talús amb una malla

La línia S1 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que connecta Barcelona i Terrassa funcionarà amb normalitat a partir de les 13.00 h del dilluns 6 -amb horari de dia festiu-. Els operaris de la companyia han treballat durant tot el cap de setmana per a retirar de la via els 1.500 metres cúbics de terra que es van desprendre divendres i per a assegurar el talús i el mur amb una malla, de manera que la circulació ferroviària sigui del tot segura.

Segons ha indicat FGC en un comunicat, les primeres actuacions s’han centrat a no danyar els cables de connexió i a assegurar la zona. S’ha alliberat càrrega dels murs adjacents i ara seran monitorats. Així, amb la zona ja neta, el talús estabilitzat i protegit amb malla i amb totes les connexions habilitades, el servei complet de trens es reprendrà el dilluns.

En paral·lel, FGC i l’Ajuntament de Terrassa ja treballen en la solució definitiva, que consistirà a fer un nou mur de 20 metres de llarg i 8 d’alt i reforçar els murs adjacents. Les obres es prolongaran per espai de sis setmanes.

A més, FGC està ultimant l’informe, en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, que permetrà donar amb els factors que van provocar la caiguda del mur. La esllavissada es va produir entorn de les 16.30 h de divendres i el servei ferroviari s’ha vist alterat durant tot el cap de setmana. El tram afectat es va substituir amb viatges per carretera.

(Visited 345 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari