Els 2 casos sospitosos a Catalunya podrien ser de la variant òmicron

Salut diu que els resultats preliminars així ho indiquen, però que no és segur al 100% i s'ha d'acabar de confirmar

Els dos casos sospitosos a Catalunya podrien ser de la variant òmicron. El Departament de Salut ha informat que encara no pot “confirmar al 100%” que els dos positius per covid provinents de Sud-àfrica hagin estat infectats amb la variant òmicron, però els resultats preliminars apunten que podrien ser-ho.

Més enllà que es confirmi si són de la nova variant o no, remarca Salut, les dues persones positives han de complir el corresponent aïllament. Es tracta de les dues persones que van donar positiu aquest dilluns en un cribratge a l’aeroport del Prat. Venien de Sud-àfrica i havien fet escala a Alemanya.

Els resultats preliminars de les mostres, que s’han analitzat a l’Hospital Vall d’Hebron, han confirmat que es tracta de la variant que els últims dies ha posat en alerta el món occidental.

Segon cas a Madrid
La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha confirmat aquest dimarts un segon cas positiu per coronavirus –una passatgera procedent de Sud-àfrica via Amsterdam– correspon a la variant òmicron. Segons han informat la Conselleria, aquesta pacient, de 61 anys, va arribar a Barajas aquest dilluns en un vol diferent del del primer confirmat infectat amb aquesta nova variant.

Aquesta dona està vacunada amb la pauta completa d’AstraZeneca, té símptomes lleus i guarda aïllament amb seguiment mèdic.

El primer cas d’òmicron a Espanya, confirmat aquest dilluns, és el d’un home que també estava vacunat amb les dues dosis de Pfizer contra el coronavirus, i que igualment presenta símptomes lleus.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides