Aragonès reivindica la via escocesa davant de Felip VI

El monarca respon el president demanant "un context estable", "certesa" i "confiança"

La taula que van compartir Felip VI, Ada Colau, Raquel Sánchez i Pere Aragonès

Foto: @CasaReal

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha aprofitat la gala d’entrega dels XIV premis Carles Ferrer Salat, organitzada per la patronal catalana Foment del Treball, per reivindicar davant del rei Felip VI la via escocesa per Catalunya. En el seu discurs, Aragonès ha fet una crida per continuar un “procés de negociació” en el qual “cada part” defensi “legítimament la seva posició”, i en aquest cas la del Govern català és “àmpliament coneguda”, ha recordat, i passa per l’amnistia i l’autodeterminació.

Així, Aragonès ha defensat que el diàleg entre l’executiu central i el català ha de seguir fins a “fer possible que el que es fa a Escòcia sigui possible a Catalunya”, i ha assenyalat, en aquest sentit, que l'”estabilitat” del sistema polític “no és sinònim d’immobilisme, sinó d’avançar i adaptar les institucions” a les “aspiracions” de la societat.

Precisament, en el seu torn, el rei Felip VI ha defensat l’estabilitat i la seguretat jurídica com a base per generar creixement i oferir la “certesa i confiança que demanen les economies desenvolupades”. Sense fer cap referència al procés independentista de Catalunya, el monarca ha fet una crida a generar “un context estable” per deixar enrere les “dures proves” de la darrera dècada, com la crisi del 2008 i la pandèmia de la covid-19.

A l’acte, celebrat al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) també hi han assistit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez, així com el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre. Ni Aragonès ni Colau han participat en la rebuda al monarca, però sí que l’han saludat en el còctel previ al sopar, en el qual han compartit taula.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari