Covid-19: El risc de rebrot s’enfila a Catalunya

Salut notifica més de 1.500 contagis alhora que augmenta la pressió hospitalària

UCI de l'Hospital Clínic de Barcelona
UCI de l'Hospital Clínic de Barcelona

Els indicadors epidemiològics es mantenen a l’alça a Catalunya. Excepte la velocitat de transmissió (Rt), que disminueix 4 centèsimes respecte a aquest dilluns, situant-se en 1,42, la resta de dades de referència han registrat un augment.

Segons la informació que publica el Departament de Salut, el risc de rebrot (EPG) ha pujat 13 punts en 24 hores i és de 220, mentre que la positivitat de les proves realitzades els darrers set dies frega el 5% -és del 4,92%-, el límit fixat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar la pandèmia controlada. Pel que fa a la incidència acumulada, a set dies (IA7) passa de 89,14 a 95,91, i a catorze dies (IA14) de 145,66 a 158,62 casos per cada 100.000 habitants.

Durant les últimes 24 hores, Salut ha notificat 1.591 contagis i 10 morts -després de dos dies sense registrar cap defunció-, sumant un total d’1.026.708 positius i 24.089 morts des que va començar la pandèmia. Aquest nivell de contagis s’està traduint en un augment de la pressió hospitalària, i ja hi ha 519 persones ingressades a causa de la covid, 119 a les unitats de crítics.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.