La justícia, amb la mosca al nas perquè Millet i els Montull continuen fent de les seves

Montull està sent investigat per ocultar si cobrava el lloguer d'una finca, mentre la seva filla compleix amb comptagotes la sentència i a Millet també se l'investiga per la desaparició d'objectes de valor embargats

Millet i els Montull

Els màxims implicats en el cas Palau sembla que no acaben d’aprendre la lliçó. Després de ser condemnats, els problemes judicials continuen. Així, l’últim exemple és de qui va ser la mà dreta de Fèlix Millet, Jordi Montull, a qui ara se l’investiga si va amagar que cobrava un lloguer mensual de 1.500 euros d’una finca que se li va intentar embargar quan el van condemnar.

L’Audiència de Barcelona sospita que Montull i la seva dona, Mercedes Mir, podrien haver comès un delicte de frustració de l’execució de la condemna si van ocultar el cobrament del lloguer d’un immoble al Masnou. L’Audiència ha enviat el cas als jutjats d’instrucció de Barcelona perquè decideixin si s’ha d’obrir una causa per aquests fets.

L’execució de la sentència del cas Palau fixava l’embargament de 23 milions als condemnats, en concepte de la quantitat espoliada a la institució musical. Fins ara, d’aquests diners, se n’han recuperat nou milions, procedents d’una quinzena de pisos de Millet i Montull, alguns dels quals ja han estat subhastats.

L’any passat, tant el Palau de la Música com la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona van denunciar que Jordi i Gemma Montull estaven ocultant ingressos de lloguers per evitar l’embargament.

Montull va dir al jutjat que només cobrava una pensió de jubilació, sense dir res d’aquest lloguer. La defensa nega que ho volgués amagar i diu que “no es va incloure aquest lloguer perquè els arrendaments d’immobles embargats han servit per abonar Ibis, impostos i taxes municipals, despeses de comunitat i manteniment”.

15 dels 365 dies de treballs comunitaris
D’altra banda, la filla de Montull i exdirectora financera del Palau, Gemma Montull, dosifica tant com pot el compliment de la seva condemna. Fa més d’un any, li van commutar la pena de quatre anys de presó per 365 jornades de treballs en benefici de la comunitat. Té cinc anys per fer-ho, però ha començat a un ritme molt lent: quinze jornades en deu mesos. El fiscal creu que ha de treballar més sovint i ha demanat a l’equip de mesures penals que s’agilitzi el compliment de la condemna.

Gemma Montull compleix aquests treballs en benefici de la comunitat a la Fundació Busquets de Terrassa, fent feines de cuina.

Millet i la desaparició d’objectes de valor
Finalment, el jutjat d’instrucció número 4 de Granollers ha obert una investigació contra l’expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, després que hagi estat denunciat per l’Agència Tributària. Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el maig passat el jutjat va obrir diligències pels delictes de falsedat documental i apropiació indeguda.

Concretament, se l’investiga per la desaparició de diversos objectes de valor de la mansió de l’Ametlla del Vallès, residència de Millet, objectes que estaven embargats per ordre judicial. Entre ells, un piano de cua de fusta, un capçal de llit del segle XVIII, uns ullals d’ivori, una desena de figures d’animals també d’ivori i tres figures de pedra amb motius africans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.