Retrets de Junts a Aragonès per obrir-se a negociar amb els comuns

Batet critica que el president s'obri a "majories parlamentàries no acordades" per aprovar els pressupostos

El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet

L’oferiment que ha fet el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a En Comú Podem per negociar els pressupostos conjuntament no ha agradat a Junts, que ha mostrat la seva disconformitat en no aplaudir aquesta intervenció del president català. En la seva intervenció, el líder del partit postconvergent al Parlament, Albert Batet, ha traslladat a Aragonès el rebuig de la seva formació a estendre la mà als comuns, i l’ha instat a comptar només amb els partits de la investidura.

Batet ha retret al cap de l’executiu de la Generalitat que s’obri “a altres majories parlamentàries no acordades“, i ha assegurat que es juguen “la legislatura del 52%”. El president del grup parlamentari de JxCat ha fet una crida a no desaprofitar “l’aval que representa tenir la majoria independentista més gran de la història del Parlament, amb un total de 74 diputats” i, en aquest sentit, ha preguntat a Aragonès com mantindrà “la força del 52% independentista” si negocia els pressupostos amb els comuns.

El president català, responent a Batet, s’ha compromès a treballar per preservar la majoria independentista i perquè els partits de la investidura -Junts, ERC i la CUP- siguin els que aprovin els comptes del 2022, però no s’ha desdit de l’oferta feta als comuns. De fet, ha assenyalat que són “una majoria plural”, i que “això els obliga a cedir”.

“Hem de fer de la diversitat un actiu. Les passes endavant, les accions i les omissions dels propers dies són importants, però en cap cas han de suposar l’exclusió de la majoria que va permetre la meva investidura”, ha remarcat Aragonès, mantenint com a primera opció el pacte amb els anticapitalistes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides