Corinna va utilitzar 12 ‘offshore’ per amagar 70 milions d’euros

L'examant del rei emèrit va obtenir el patrimoni mentre mantenia la seva relació amb el monarca

Joan Carles I i Corinna Larsen
Joan Carles I i Corinna Larsen

L’examant del rei emèrit, Corinna Larsen, va utilitzar, almenys, 12 societats offshore de diversos paradisos fiscals, mentre mantenia la seva relació amb Joan Carles I, per amagar més de 70 milions d’euros en diners i propietats. Segons ha publicat El País, l’entramat empresarial -dissenyat pels advocats suïssos Maurice Turrettini i Dante Canónica– ha sortit a la llum durant la investigació del fiscal suís Yves Bertossa, que investiga tant al rei emèrit com a Larsen i als advocats per un presumpte delicte de blanqueig agreujat de capitals.

Una de les societats que apareix en les investigacions de Bertossa és Solare, oberta al paradís fiscal de les Bahames, la qual l’examant de Joan Carles I va fer servir per rebre els 64,8 milions d’euros que el rei emèrit li va donar el 2012, a través de la fundació panamenya Lucum. Concretament, els diners van sortir del compte de la fundació en el banc Mirabaud & Cie de Ginebra (Suïssa), i van transferir-se a un compte de Solare en el banc Gonet & Cie de Nassau (Bahames).

El 2015, Larsen va utilitzar la fundació panamenya Jade Trust -de la qual el seu fill Alexander, que llavors tenia 13 anys, n’és el beneficiari- per comprar Chyknell Hall Estate, una mansió amb 81 hectàrees de terreny situada a Bridgnorth (Shropshire, Anglaterra), en la qual va invertir un total de 14 milions d’euros -set per comprar-la i set més per reformar-la-. Segons les explicacions de Larsen al fiscal, va decidir recórrer a aquesta estructura perquè creia que el seu fill” un cop fos gran, no tindria prou maduresa per administrar aquest bé”. Com revela el mitjà citat, l’adquisició de la mansió es va dur a terme mitjançant un préstec de Solare a favor de Honeybird Corporation, una altra societat panamenya de Larsen.

L’examant del rei emèrit va crear una altra offshore, anomenada Mountain Lion Inc, per posar a nom d’aquesta un terreny de Marràqueix que li va regalar el rei del Marroc Mohamed VI. En una altra ocasió, per comprar dos apartaments amb Joan Carles I a l’estació d’esquí suïssa de Villars-sur-Ollon, per valor de 3,7 milions d’euros, va crear la societat Siam Partners S.A..

Segons les declaracions de Larsen, el seu apartament no era prou gran per acollir el rei emèrit, així que van decidir comprar-ne dos més: “Vaig finançar per mi mateixa al voltant del 50 per cent. L’altra meitat va ser aportada per Joan Carles I via préstecs a la societat Siam Partners S. A.“. L’offshore va rebre el 2009, a través de la fundació Lucum, “préstecs” del rei emèrit per valor de 2,1 milions d’euros els quals, segons afirma Larsen, ja ha retornat “amb interessos”. El contracte d’aquests préstecs el va signar Calden, una altra societat creada per Canónica.

L’examant de Joan Carles I també va utilitzar les societats opaques per comprar la casa de Londres on resideix, la qual està a nom de Riverhouse Partner, una offshore de les Illes Verges Britàniques. L’habitatge li va costar 5,8 milions d’euros i Larsen va invertir-hi 4,6 milions més per reformar-la. Els diners de la compra provenien de Gulf Development, una societat de Larsen en les Illes Caiman i, tal com va reconèixer ella mateixa en declaracions al fiscal suís, el rei emèrit “va participar en el finançament” de la casa amb més d’1,7 milions d’euros. “Una donació de part seva a favor meu”, afirma l’examant de Joan Carles I.

Larsen també va crear el 2008 a Seychelles, juntament amb l’empresari mexicà i amic del rei emèrit Allen Sanginés-Krause la societat Fortuna Ventures Ltd. Per fer-ho, tant Larsen com Sanginés-Krause van utilitzar altres societats propies –Apollonia Holdings, en el cas de Corinna, i Montpascal Holdings, en el cas de Sanginés-Krause-. Un any abans, el 2007, Larsen va ordenar als gestors que administraven desde Nova Zelanda un fideïcomís al seu nom, anomenat Peregrine, que lliuresssin després de la seva mort a Joan Carles I “el 30% dels ingressos provinents del Fons d’Inversions Hispano Saudi” que l’anterior cap de l’Estat havia patrocinat i per a qui ella havia treballat. Segons l’advocat de Larsen, aquests documents són falsos.

Corinna treballa com a mediadora en negocis internacionals des del 2004 a través d’Apollonia Associates, una altra de kes seves societats amb oficina a Mònaco.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari