La CUP debat el signe del seu vot als pressupostos de la Generalitat

Les Assemblees Obertes Parlamentàries es desenvolupen en diferents punts del país durant tot el cap de setmana

Foto: @CUPRiudoms

El futur dels pressupostos del Govern de la Generalitat depèn de les Assemblees Obertes Parlamentàries que la CUP ha organitzat per a aquest cap de setmana. Des d’ahir, avui i fins demà, els anticapitalistes debaten quina ha de ser la seva resposta al projecte de comptes que el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, li va presentar a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, dimarts passat.

Com ja succeís el 2015 amb aquella votació empatada a 1515 amb la qual la CUP decidia si investir o no Artur Mas, l’esdevenir polític de Catalunya torna a estar en mans de les assemblees de la formació. Els militants van començar a deliberar ahir i ho han continuat fent al llarg del cap de setmana fins que el diumenge a les 23.59 h s’obri un període d’elecció que es tancarà el dilluns a la mateixa hora, informa Europa Press.

En total es produiran tres votacions: la primera serà sobre si la CUP presenta una esmena a la totalitat als pressupostos i no possibiliten la seva tramitació o si s’abstenen. La segona, en cas que votin per presentar esmena a la totalitat, si prefereixen continuar negociant o si “s’acaba la negociació”.

La tercera votació preguntarà a la militància si, en cas d’abstenir-se i no presentar esmena a la totalitat, consideren que l’acord amb el Govern és “insuficient per a l’aprovació definitiva” o si ja estan satisfets amb l’actual acord.

El projecte de pressupostos del Govern inclou algunes de les exigències de la CUP per a obtenir la seva aprovació. Dues de les partides que s’han exclòs a petició dels anticapitalistes són les que havien de finançar el Hard Rock de Tarragona i la candidatura als JJOO d’hivern del 2030.

Mentrestant, el PSC ha criticat per mediació del la seva portaveu en el Parlament, Alícia Romero, que el Govern depengui de la decisió “d’un partit que acostuma a generar inestabilitat i incertesa”. I ha afegit: “Estem decebuts que tot el país hagi d’estar pendent d’unes assemblees de la CUP”. Els socialistes catalans continuen oferint el seu suport a Pere Aragonès perquè busqui una majoria alternativa.

Per la seva banda, el president de la Generalitat ha defensat en un acte pels 40 anys de la Federació de Municipis de Catalunya que els pressupostos demostren el “compromís” del Govern amb el municipalisme amb una inversió de 227 milions d’euros.

 

(Visited 108 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari