El TC salva les multes, però estima “infundat” el segon estat d’alarma

Considera inconstitucional la pròrroga de sis mesos aprovada

El Tribunal Constitucional ha avalat els tocs de queda nocturns que es van establir durant el segon estat d’alarma, així com els tancaments perimetrals entre comunitats autònomes. Considerada que aquestes mesures van ser “adequades per combatre aquella evolució negativa de la pandèmia, ja que es va fer front a una situació de risc”.

Així ho estableix la sentència sobre el segon estat d’alarma, que no obstant titlla d’inconstitucional la falta de control parlamentari al president del govern, Pedro Sánchez, i la cogovernança entre comunitats autònomes, estimant així parcialment el recurs interposat per Vox.

En avalar tant els tocs de queda entre les 11 de la nit a les 6 del matí com la prohibició de circular entre comunitats autònomes, alleuja la pressió a l’Estat que no haurà de tornar les multes fixades per aquests extrems. No va passar el mateix amb la sentència del primer estat d’alarma, que va establir l’anul·lació de les multes per saltar-se el confinament domiciliari, en declarar-lo inconstitucional.

Així, creu que la pròrroga de sis mesos del segon estat d’alarma va ser “infundada” i “no raonable”. Entre els arguments, esgrimeix que va quedar “gairebé cancel·lat” el règim de control del Congrés. De fet, el juliol passat el tribunal ja va declarar inconstitucional el primer estat d’alarma.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides