Raimon Obiols respon a Borràs: “Localitzar-nos a tots era fàcil: érem 113, no 100.000 ni 10.000”

L'ex diputat rebutja els motius que va argüir la presidenta del Parlament per a justificar la seva no invitació a la commemoració del 50 aniversari de l'Assemblea de Catalunya

Raimon Obiols
Raimon Obiols

L’encreuament d’escrits entre Raimon Obiols i Laura Borràs continua. L’ex-diputat ha fet pública avui en L’Hora una carta oberta a la presidenta del Parlament en la qual respon als motius que aquesta va donar per a justificar la seva no invitació a l’acte de commemoració del 50 aniversari de l’Assemblea de Catalunya.

En la missiva, Obiols li tira en cara a Borràs que els serveis de relacions institucionals del Parlament -que depenen de la presidenta- no fessin l’esforç de trobar als 113 membres de l’Assemblea que van ser empresonats el 1973. “Localitzar-nos a tots i a totes era fàcil; érem 113, no 100.000, com els Fills de Sant Lluís ni 10.000, com els guerrers de l’Anàbasi“, assenyala el membre del PSC. I afegeix: “La tasca era facilíssima si no hi havia voluntat d’exclusió”. De fet, com esmenta Obiols, la revista Sàpiens va publicar el febrer del 2019 el nom dels 113 amb la seva fitxa de la Brigada Polític Social.

La picabaralla entre Obiols i Borràs va sorgir arran d’un tuit publicat per l’ex-parlamentari en el qual criticava no haver estat convidat a l’acte de commemoració. La presidenta del Parlament es va escudar en què es tractava d'”una tasca delegada en els serveis de relacions institucionals de la cambra”, però que així i tot assumia “les conseqüències”.

En el segon punt de la seva carta, Raimon Obiols critica que Laura Borràs parlés de “col·lectiu autoorganitzat” en referència als membres de l’Assemblea de Catalunya en preguntar-li pels criteris d’invitació. L’ex-eurodiputat considera que la presidenta del Parlament va obviar la resposta mitjançant evasives.

La resta de punts de la seva carta els dedica Raimon Obiols a comentar la repercussió que els seus missatges creuats han tingut en les xarxes socials, tant des del punt de vista de l’humor, com de la lingüística del català i de les faltes de respecte que ha rebut per part “d’alguns burgesos”. Com a colofó, Obiols li desitja que “la discussió hagi estat el preludi d’un diàleg fecund”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides