Per què s’han enganxat dos populars membres de Junts?

El president de les joventuts de Junts, Anthony Sànchez, i la diputada Aurora Madaula

El president de les joventuts de Junts (Joves Junts), Anthony Corey Sànchez, s’ha enganxat a Twitter amb la secretària de la Mesa i diputada del seu partit al Parlament, Aurora Madaula, perquè Sànchez ha compartit una foto que s’ha fet amb Silvia Orriols, la regidora de Ripoll i fundadora del partit d’extremadreta independentista Aliança Catalana.

Madaula ha acusat el president de Joves Junts de banalitzar el feixisme, i Sànchez ha recordat que, fa dues setmanes, l’expresident Carles Puigdemont va reunir-se a Brussel·les amb Roberto Ciambetti, president del Consell Regional del Vèneto i membre de la Lliga Nord.

Tot ha començat quan un usuari de Twitter ha preguntat a Madaula si és habitual que membres de Junts “es facin fotografies amb racistes reconegudes”, en referencia a Orriols, una qüestió a la qual la diputada de JxCat ha respost: “Ahir vam parlar per telèfon amb ell per fer-li avinent el malestar i les línies vermelles de la nostra organització. Avui la Direcció d’Acció per la República es reuneix per decidir quines mesures prendre. La banalització del feixisme és inadmissible”.

La resposta no ha agradat al president de les joventuts de Junts, que ha recriminat a Madaula no haver actuat de la mateixa manera “quan alguns banalitzaven el racisme i la xenofòbia tan obertament. I encara menys quan aquests comentaris els rebo jo”. Sànchez s’ha preguntat si també hauran de prendre mesures contra Puigdemont per haver-se reunit amb el president del Parlament del Vènet, però la diputada de Junts s’ha limitat a respondre que no té “detalls oficials” de la reunió.

Orriols era membre del Front Nacional de Catalunya (FNC), formació que va deixar per fundar Aliança Catalana, un partit que, a més de la independencia, té com a principi bàsic aturar la immigració. Sànchez, però, ha assegurat que en cap cas està banalitzant “el racisme, la xenofòbia i el feixisme”, i ha criticat que s’utilitzin “termes tan forts i greus tan lleugerament”. “Jo no flirtejo amb ningú”, ha remarcat, a més de titllar d’”intolerants” els que han carregat contra ell. També ha afegit que “la política migratòria no és racisme, és una prerrogativa d’Estat a qualsevol país del món”.

(Visited 683 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari