David Madí i el seu cap, Eugenio Calabuig, a l’Audiència Nacional

Judici contra els implicats en un desfalc multimilionari al Banco de Valencia i Bancaja

David Madí
David Madí

Aquest dimarts vinent, 2 de novembre, comença a l’Audiència Nacional el judici contra els implicats en un desfalc multimilionari al Banco de Valencia i Bancaja, entitats financeres que van acabar en fallida. Entre els acusats en el cas Costa Bellver hi ha el poderós empresari Eugenio Calabuig, president d’Aigües de València (grup Global Omnium), i la seva família.

El judici, que es prolongarà durant un mes i mig, està centrat en un pilotasso especulatiu que es va fer al municipi d’Orpesa del Mar, durant l’esclat de la crisi immobiliària. La família Calabuig va comprar a baix preu les accions de l’empresa Costa Bellver, que estava amb l’aigua al coll, i les va revendre al cap de dos mesos a Banco de Valencia i Bancaja, amb unes importants plusvàlues, comptant amb la complicitat criminal dels màxims executius d’aquestes entitats financeres.

En total, el perjudici ocasionat per aquesta operació va ser de 5,5 milions d’euros en el cas de Banco de Valencia i de 25,3 milions en el de Bancaja. Per això també seran jutjats l’exconseller delegat del banc, Domingo Parra, i l’exdirector general de la caixa, Aurelio Izquierdo. Tots dos apareixen en un altre sumari escandalós, l’operació Grand Coral, un pilotasso immobiliari a Mèxic que va provocar un forat de 336 milions d’euros a les dues entitats financeres valencianes. El botí d’aquest desfalc el van amagar en bancs de Suïssa i Andorra (Andbank).

A més d’Aigües de València, el grup d’Eugenio Calabuig (Global Omnium) també és propietari de la Companyia General d’Aigües de Catalunya SL (CGAC), que gestiona el subministrament de l’aigua en una vintena de petits municipis catalans, el més important dels quals és Begur. Per dirigir la seva filial catalana, Eugenio Calabuig va nomenar com a president David Madí, ex-mà dreta d’Artur Mas a la Generalitat, spin doctor de Convergència i un dels cervells a l’ombra del procés independentista.

Com a conseller delegat i director general de l’empresa hi ha Marc Pifarré, exsecretari general de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i profund coneixedor del món local convergent. A més, David Madí ha creat el consell assessor de CGAC, al capdavant del qual ha col·locat Joan Puigcercós, expresident d’ERC i exconseller de Governació de la Generalitat.

És possible que als passadissos de l’Audiència Nacional coincideixin aquests dies Eugenio Calabuig i el seu empleat David Madí. I és que el president de la CGAC també està imputat per aquesta instància judicial, en concret per la seva presumpta participació en l’organització i direcció del Tsunami Democràtic independentista.

Si Eugenio Calabuig serà jutjat pel desfalc de més de 30 milions d’euros a les dues entitats financeres valencianes, David Madí afronta una acusació molt més greu. La investigació sobre el Tsunami Democràtic, que ha dirigit el titular del jutjat núm. 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, en el marc de l’operació Volhov, ha estat traslladada al jutjat núm. 6 de l’Audiència Nacional, on el magistrat Manuel García Castellón instrueix una causa secreta pels delictes de terrorisme i rebel·lió contra diversos activistes independentistes, entre els quals hi ha David Madí. I això ja són paraules majors.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.