Refusen la querella de Boye contra la jutge i el fiscal que l’investiguen

El Suprem no veu indicis de delicte i li retreu que criminalitzi l'actuació judicial pel fet que no s'acomoda al seu interès

Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont
Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont

El Tribunal Suprem no admet la querella de l’advocat Gonzalo Boye contra la magistrada de l’Audiència espanyola María Tardón, que l’investiga per emblanquiment de capital i falsedat documental pel cas Sito Miñanco. El tribunal tampoc admet la querella contra el fiscal i la lletrada de l’administració de justícia de l’Audiència espanyola.

La sala penal del Suprem sosté que la querella de Boye pretén “criminalitzar la investigació que es realitza sobre uns fets en els quals el querellant apareix com a investigat, sol·licitant una reiteració d’aquell objecte processal, en aquesta ocasió no com a investigat, sinó com a víctima”.

L’advocat de l’expresident Carles Puigdemont va denunciar que la investigació era una persecució contra ell i veia delictes de prevaricació, encobriment contra les garanties processals i revelació de secrets.

L’advocat és investigat arran d’unes declaracions incriminatòries que va fer Manuel Puentes Saavedra, presumpte autor de l’assassinat de Santiago Quintero –membre de l’organització de Miñanco–. Va atribuir a Boye uns diners del narcotràfic intervinguts a l’aeroport de Madrid.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides