Vaga indefinida dels treballadors del 061 contra Ferrovial

Els sindicats UGT, CGT i USOC reclamen la internalització del servei i assenyalen la Generalitat per no implicar-se

Treballadores del servei telefònic del 061

Foto: Generalitat

Els treballadors del servei d’atenció telefònica del 061 han començat una vaga indefinida convocada pels sindicats UGT, CGT i USOC, després que les reunions de mediació hagin acabat sense cap acord entre el comitè i Ferrovial, l’empresa externa que els contracta. Els empleats reclamen la millora de les seves condicions laborals i que es compleixi el pacte entre ERC i la CUP d’internalitzar el 061, però la conselleria de Salut està en mans de JxCat i ha decidit mantenir els contractes de Ferrovial.

Segons han denunciat els sindicats convocants, “ni el Departament de Salut ni el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’han implicat per donar una resposta a les nostres reivindicacions. De fet, la part social havíem demanat a l’anterior reunió que el SEM, com a màxim implicat en el conflicte, formés part de la negociació, però el SEM no ha estat a la taula de negociació”. A més, Ferrovial “ha denegat totes les peticions de vacances pendents de resposta”.

Els sindicats, doncs, han decidit mantenir la vaga indefinida com a resposta “als continus incompliments pel que fa a salari, jornada laboral, contractació i conciliació”, amb l’objectiu de denunciar “la precarització sistemàtica de les condicions laborals de la plantilla com a conseqüència de l’externalització del servei a l’adjudicatària Ferrovial”. Mentre duri l’aturada, la Generalitat ha decretat uns serveis mínims del 85%.

Els treballadors demanen que es redueixi el nombre total d’hores anuals de la jornada completa; que es treballi amb un calendari anual; que es limitin els dies seguits treballats; una “paga covid” -com la que han rebut els empleats del SEM- per la feina que han fet durant la pandèmia; la reducció de “l’alta eventualitat”; i la millora salarial, concretament, que es retribueixi a la plantilla segons el conveni del SEM.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides