La Mesa accepta el vot delegat de Lluís Puig amb l’oposició del PSC

Els socialistes van recórrer la delegació al Tribunal Constitucional; ERC, Junts i la CUP han votat a favor

Lluís Puig, exconseller de Cultura
Lluís Puig, exconseller de Cultura

La Mesa del Parlament ha tornat a acceptar que l’exconseller de Cultura, Lluís Puig, refugiat a Brussel·les, delegui el seu vot per al ple d’aquesta setmana, el primer que serà totalment presencial des de l’inici de la pandèmia de la covid-19. Ho ha fet amb els vots afirmatius dels representants d’ERC, Junts i la CUP i el vot en contra del PSC.

Els socialistes van recórrer al Tribunal Constitucional amb l’argument que no es poden “incomplir sentències”. De fet, els socialistes ja han anunciat que presentaran una petició de reconsideració.

El PSC argumenta que hi ha una sentència del mateix TC en la qual es consigna que les persones que tenen una ordre de detenció vigent sobre “diversos delictes” no poden gaudir de vot delegat. En el cas de Puig, exconseller de Cultura, disposa d’aquesta prerrogativa des de l’inici de la legislatura, tal com va decidir la Mesa presidida per Laura Borràs.

Puig ha presentat una petició per delegar el seu vot, igual que tres diputats més: Mònica Palacín (ERC), Laia Estrada (CUP) i Jordi Jordan (En Comú Podem); aquests dos últims de baixa per maternitat i paternitat.

Puig, a Bèlgica des del 2017, va obtenir l’acta de diputat a les eleccions del 14-F. En la primera votació de la legislatura, que és la que va permetre triar la mesa del Parlament, no va poder-hi participar perquè la mesa d’edat, amb majoria de PSC i Vox, ho va impedir. En el debat d’investidura de Pere Aragonès, però, ja va poder emetre el seu sufragi delegat en els portaveus de Junts. De moment, Bèlgica ha denegat la seva extradició i ara està pendent de què diu la justícia europea sobre les euroordres.

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari