El número dos d’Albiol a Badalona també era apoderat de la societat de Belize

Ramón Riera és actualment regidor de Sanitat

Ramón Riera
Ramón Riera

L’alcalde de Badalona i exlíder del PP català, Xavier García Albiol, va compartir la condició d’apoderat d’una societat de Belice amb el seu número dos en el PP de Badalona, Ramón Riera, actual regidor de Sanitat, segons publiquen El País i La Sexta citant documentació obtinguda dels denominats papers de Pandora.

Albiol i Riera van rebre l’abril del 2005, quan eren regidors, un poder general i obert de la societat Belice Luverne International Inc que els permetia comprar propietats amb els fons, obrir comptes i gestionar diners en dipòsits bancaris de màxima seguretat, afegeix la mateixa informació. Aquesta societat offshore va seguir activa fins al 2015, l’any que Albiol va perdre l’alcaldia de Badalona i va ser elegit diputat al Parlament.

L’alcalde de Badalona ha afirmat aquest dimecres, després que aparegués el seu nom relacionat amb la societat de Belize, que no existia cap vincle entre la seva condició d’apoderat i la seva activitat política, i ha negat que hi estiguessin involucrades altres figures del PP o de cap altre partit.

En declaracions a El País, Riera ha justificat la resposta d’Albiol indicant que ell aleshores era “un pobre regidor de poble”, i ha reconegut el seu vincle amb Belice Luverne International Inc, de la qual assegura que no recorda quins altres noms els acompanyaven, però que eren “senyors” amb “uns contactes” que parlaven de fer operacions a Amèrica Llatina. Segons ha indicat, la societat es va concebre per “temes immobiliaris i de construcció”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides