Jordi Sànchez espera que la UE forçarà Espanya a acceptar el retorn en llibertat de Puigdemont

L’expectativa de Junts és que la justícia europea reconegui la immunitat de l’expresident l’any vinent

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez
El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha manifestat, en una entrevista concedida a Nació Digital, que espera que l’expresident català, eurodiputat i líder del partit, Carles Puigdemont, podrà tornar a circular lliurement per Catalunya l’any vinent perquè la justícia europea obligarà Espanya a acceptar-ho.

Sànchez, d’una banda, preveu que “l’any vinent tindrem, d’acord amb les informacions de l’equip d’advocats, unes decisions dels tribunals europeus que seran favorables a les posicions defensades pel president, i per tant se li reconeixerà la immunitat i la possibilitat de circular per tot Europa”.

Després, espera “una segona batalla política” sobre la qual assegura que “estem convençuts que la Unió Europea acabarà imposant la decisió dels tribunals i forçant Espanya per deixar circular lliurement Puigdemont també dins de les seves fronteres”.

Sobre l’estratègia de Pugidemont a l’exterior, Sànchez ha fet un balanç favorable incloent-hi el resultat que espera els pròxims mesos, quan calcula que es coneixeran “decisions d’organismes judicials contra la sentència del Tribunal Suprem”. També ha afegit que les demandes presentades al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) i “la feina feta davant del Consell d’Europa”, així com “els posicionaments d’organismes de Nacions Unides”, serveixen “perquè finalment Europa vegi com Espanya ignora al seu territori els elements constituents de drets i llibertats”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.