De renunciar a la llista de Junts per piular insults a candidat de l’assemblea del CxRep

Josep Sort, el líder de Reagrupament que va insultar a polítics i periodistes i prometia “una neteja d’espanyols”, aspira ara al parlament paral·lel de Puigdemont

Josep Sort
Josep Sort

Josep Sort, exnúmero 64 de la llista que Junts va presentar per Barcelona el 14-F, a la qual va renunciar després que circulessin els seus tuits insultants i xenòfobs, es presenta ara com a candidat a les eleccions de l’assemblea del Consell per la República (CxRep), el parlament paral·lel que promou la plataforma fundada a Bèlgica per l’expresident Carles Puigdemont.

La votació, que se celebra entre els dies 29 i 31 d’octubre, compta amb figures principals de Junts i la seva òrbita com a aspirants, entre els quals destaquen el mateix Puigdemont, la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs i els exconsellers Lluís Puig, Clara Ponsatí i Toni Comín.

Sort ha anunciat la seva candidatura per la circumscripció del Penedès a Twitter, una plataforma que va abandonar el gener, quan també va anunciar que plegava de totes les seves responsabilitats i càrrecs a Reagrupament i Junts.

Aquest aspirant a l’assemblea del CxRep va explicar llavors que “soc conscient que he posat fàcil la guerra bruta que algú va anunciar que passaria en aquestes eleccions. I que ja existeix. Culpa meva, sabent com sé com són els nostres enemics. Sempre he estat independentista i d’esquerres. Em toca, doncs, assumir responsabilitats ràpid”.

Els tuits de Sort
Entre altres missatges, havia comentat, sobre una entrevista concedida per l’expresident Carles Puigdemont a TV3, “com li està petant el cul a la [periodista] Lídia Herèdia!”, “President, no pari!” i “Destrossi-la més, sense pietat”.

També havia usat reiteradament el qualificatiu despectiu “nyordo“, havia piulat “4 anys de l’assassinat de 2 agents rurals per un espanyol” i “putos espanyols de merda”, i va tractar l’aleshores candidat del PSC, Salvador Illa, de “nazi”; la ministra Isabel Celaá, de “porca”; i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de “puta histèrica espanyola”.

Del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i l’expresident del Parlament, Roger Torrent, va dir que són “FDLGP”, que vol dir “fill de la gran puta”. El mateix tracte va dispensar als periodistes Enric Juliana, Màrius Carol i Lídia Heredia. També havia proposat convertir els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) en “centres d’internaments d’espanyols”.

En un altre tuit, il·lustrat amb una foto de la difunta actriu Rosa Maria Sardà, Sort havia dit que farien “neteja d’espanyols”, que “hem d’eliminar-los… però del Parlament, no dels llocs que ells donen per sobreentès, jo no soc d’aquesta calanya”.

Més recentment, només dos dies abans de difondre la seva candidatura a l’assemblea del CxRep, Sort ha piulat que “les dones feixistes espanyoles són un objectiu preferent… Com ho van ser les dones catalanes l’1-O. Fa quatre anys. Ni oblit, ni perdó!”.

Josep Sort, professor de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona, de 57 anys, ja havia format part de les llistes de JxCat el 2017, en el 58è lloc per Barcelona. L’any 2020, va moure’s per disputar la secretaria general de Junts a Jordi Sànchez, però finalment va retirar la seva candidatura.

(Visited 281 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari