El Constitucional avala les euroordres contra els líders del procés

El tribunal ha rebutjat el recurs de súplica i la sol·licitud de mesures cautelars de Puigdemont, Comín, Ponsatí i Puig

Puigdemont, amb Ponsatí, Puig, Comín i Serret.
Puigdemont, amb Ponsatí, Puig, Comín i Serret.

El Tribunal Constitucional ha rebutjat per unanimitat el recurs de súplica i la sol·licitud de mesures cautelars presentades per l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig contra les ordres de detenció nacionals, europees i internacionals dictades pel Tribunal Suprem el 2019.  Així, el Constitucional ha avalat la vigència de les euroordres contra els líders independentistes i ha descartat la seva suspensió.

La desestimació del recurs de súplica confirma la decisió del tribunal del passat 16 de març del 2021 de no suspendre preventivament les ordres de detenció. De fet, els magistrats han considerat que va ser una decisió respectuosa amb el dret a la tutela judicial efectiva dels recurrents, i que no va vulnerar el seu dret a la tutela cautelar.

El Constitucional ha argumentat que la decisió de no suspendre la vigència de les ordres de detenció “es basa en una consolidada doctrina constitucional, que nega la suspensió cautelar en el procediment d’empara de les mesures provisionals privatives de llibertat o que puguin tenir un impacte en el dret a la llibertat personal”. A més, el tribunal ha defensat que suspendre en la peça de cautelars del recurs d’empara una mesura cautelar, adoptada per un òrgan de la jurisdicció ordinària i que conforma l’objecte principal d’aquest recurs d’empara, suposa una resolució anticipada del fons del recurs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.