Puigdemont queda lliure a Sardenya

El Tribunal de Sàsser deixa en suspens el procediment de lliurament de l'expresident català fins que la justícia europea es pronunciï

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L’expresident català i eurodiputat de Junts Carles Puigdemont ha quedat en llibertat sense mesures cautelars aquest dilluns, després de declarar durant dues hores al Tribunal d’Apel·lació de Sàsser (Itàlia), el qual ha suspès indefinidament el procediment de lliurament fins que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) es pronunciïn.

La Fiscalia s’havia mostrat favorable a la suspensió del procés d’extradició de l’expresident de la Generalitat. La defensa de Puigdemont ha aconseguit el seu objectiu, que la justícia italiana ajornés la decisió fins que el TJUE abordi la qüestió prejudicial que havia plantejat el jutge instructor del principal cas del procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, arran de la negativa de Bèlgica a lliurar l’exconseller Lluís Puig. També resta pendent que el TGUE resolgui sobre la immunitat de Puigdemont com a eurodiputat.

D’altra banda, Llarena havia remès al Tribunal de Sàsser durant el matí una providència per informar de les ordres de detenció i entrega vigents contra els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, els quals també s’han desplaçat a Sardenya per acompanyar Puigdemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides