Renfe obre expedients als maquinistes que no han complert els serveis mínims

Segons 'Europa Press', els primers s'han obert a treballadors de les Rodalies de Catalunya i de València

Pantalles informatives dels horaris dels trens

Foto: @rodalies

Renfe ha començat a obrir expedients als maquinistes que han incomplert els serveis mínims previstos amb motiu de la vaga convocada pel sindicat SEMAF, la qual ha començat aquest dijous. L’empresa considera una falta “molt greu” que els maquinistes convocats no s’hagin presentat i, segons ha publicat Europa Press, Renfe ja ha obert expedients als de Rodalies de Catalunya i als de València.

Els maquinistes expedientats rebran la notificació corresponent a través d’un burofax personal, un altre dirigit als comitès locals on estiguin assignats i mitjançant un correu electrònic amb certificació de recepció. Precisament, aquesta darrera via és la que ha utilitzat Renfe per avisar a cada treballador que ha de cobrir els serveis mínims, però el sindicat assegura que la comunicació no ha arribat a tots els maquinistes, justificant així que no hagin acudit a la feina.

Segons Rodalies de Catalunya, aquest dijous, les absències de maquinistes van causar la cancel·lació de 417 trens fins a les vuit del vespre. Avui divendres, durant la segona jornada de vaga, s’han cancel·lat 209 trens fins a les 12 del matí i només s’ha pogut oferir el 39% dels serveis mínims.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari