209 trens cancel·lats el segon dia de vaga a Renfe

La companyia acusa els maquinistes de no complir els serveis mínims, i aquests asseguren que no se'ls ha notificat correctament

Andana de les Rodalies de Renfe

La segona jornada de vaga dels maquinistes de Renfe ha tornat a causar problemes en el servei, i aquest divendres, fins a les 12 del matí ja s’han cancel·lat 209 trens. Segons la companyia, només s’ha pogut oferir el 39% dels serveis mínims previstos, i els usuaris de les diverses línies com l’R4 i l’R1 han hagut d’esperar més d’una hora que passés algun comboi.

Renfe ha acusat els maquinistes d’incomplir els serveis mínims en no presentar-se al lloc de treball, mentre que el sindicat SEMAF assegura que si no ho han fet és perquè no han rebut la notificació correctament. Segons ha informat la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, un total de 57 maquinistes no s’han presentat als serveis mínims i els ha demanat que “deposin aquesta actitud que tant de mal està causant als viatgers”.

Per la seva banda, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s’ha sumat a la petició de Castillo i ha exigit als maquinistes que compleixin els serveis mínims. També ha assegurat que Renfe està treballant per donar resposta a les reivindicacions del sindicat, com la contractació de nous maquinistes i que, en aquest sentit, a principis del pròxim any se n’incorporaran 5.700 nous.

L’empresa ferroviària preveu que durant tot el dia d’avui es produeixin més afectacions al servei, com retards i anul·lacions de trens, una situació que podria repetir-se també els pròxims dies ja que la vaga seguirà. Concretament, està convocada per dilluns, dimarts, dijous i divendres de la setmana vinent, així com pel pont del Pilar, l’11 i el 12 d’octubre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.