Alay, a judici per pagar un viatge a Nova Caledònia amb diners públics

L'Audiència de Barcelona desestima el darrer recurs del cap de l'oficina de Puigdemont

Josep Lluís Alay, al programa 'Més 324'
Josep Lluís Alay, al programa 'Més 324'

Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina de l’expresident català Carles Puigdemont, anirà a judici per haver pagat amb diners públics un viatge per assistir com a observador al referèndum d’independència que es va celebrar a Nova Caledònia l’any 2018, avança eldiario.es.

L’Audiència de Barcelona ha desestimat el darrer recurs amb què Alay ha mirat d’evitar la banqueta dels acusats per la presumpta comissió dels delictes de malversació de fons públics -que pot comportar una pena de presó- i prevaricació continuada. A partir d’ara, la Fiscalia presentarà el seu escrit d’acusació centrat en la despesa de 4.393,79 euros efectuada per l’oficina de Puigdemont perquè Alay es desplacés a Nova Caledònia.

El responsable de l’oficina de l’expresident català ha emmarcat aquell viatge en les seves funcions públiques, però l’Audiència de Barcelona, en la línia de la Fiscalia, considera que Alay va rebre del Front d’Alliberament Nacional Canac Socialista, promotors de la independència de Nova Caledònia, una “invitació personal i particular” que “no hauria d’haver estat atesa amb fons públics”, ja que no encaixa amb les funcions d’Alay com a cap de l’oficina de Puigdemont, publica també eldiario.es citant el contingut d’una interlocutòria.

Les magistrades de l’Audiència, així mateix, consideren que Alay hauria d’haver tornat els diners si no s’acreditava que el pagament era una despesa prevista a la llei d’expresidents, que va donar lloc a la creació d’oficines com la de Puigdemont, i assenyalen que no es va fer constar el viatge a la memòria anual d’activitats de l’oficina presentada al Parlament de Catalunya

Alay, que es considera “perseguit per motius polítics”, també és un dels investigats en el cas Voloh, pel finançament de l’estructura de Puigdemont a Waterloo i l’anomenada trama russa del procés. En concret, els investigadors li atribueixen contactes per obtenir suport a Rússia per a l’independentisme català.

(Visited 201 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari