L’independentista Rai López Calvet cobra dels serveis d’informació espanyols

Es va oferir a Josep Lluís Alay per fer d’“agent doble” i passar informació falsa

Rai López és un devot de Laura Borràs
Rai López és un devot de Laura Borràs

Rai López Calvet, un dels activistes independentistes més actius, és un dels personatges principals del serial protagonitzat per Josep Lluís Alay, responsable de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont. Segons Alay, López Calvet va ser captat pels serveis d’informació espanyols perquè filtrés informació sobre Puigdemont i Junts per Catalunya (JxCat) i, aprofitant aquesta circumstància, es va oferir a Alay per passar a Espanya informació falsa. Alay va recollir el guant.

En una conversa del 24 d’octubre del 2020, Alay assegurava a Gonzalo Boye que Rai López li havia anat a oferir els seus serveis. “Cada mes rep un sobre amb pasta. Ell diu que és patriota i que, si volem intoxicar a l’altre costat, ell passarà informació falsa per provar-ho. Agència d’intel·ligència. Aquí faríem contraintel·ligència. Pensa’t alguna cosa”, diu el cap de l’oficina de Puigdemont a l’advocat. Alay assegurava al seu interlocutor que López Calvet va tenir problemes econòmics i que per això va ser captat per algú relacionat amb els serveis d’informació espanyols. “Però la seva ment catalana resisteix”, subratlla.

Alay assegura: “Al principi, no m’ho creia; ara crec que diu la veritat. És de Tortosa. Indepe radical. Popular a Twitter […]. Diu que sempre li pregunten per moviments del president i per temes interns de Junts. Té 33.000 seguidors, és molt popular. Ara m’ho crec. Va venir a explicar-m’ho fa un parell de setmanes […]. Informació TOP SECRET (sic)”. El lletrat veu una oportunitat per desenvolupar la seva estratègia. “Ok. Per aquí podem intoxicar”. Després de dir-li Alay que Rai López havia estat amb Puigdemont i amb Jami Matamala (senador, empresari i amic que va acompanyar Puigdemont des del primer minut de la seva fugida), ressenya: “Però no els ha explicat res”.

Davant d’això, Boye afirma: “Farem contraintel·ligència de la bona”. “Tinc ganes de ficar-los alguna cosa. Però no podem cremar-lo. Ha de ser alguna cosa reversible”, contesta Alay. Boye té l’última paraula: “He dit contraintel·ligència de la bona”.

López Calvet es va fer conegut pel seu activisme radical i per haver efectuat una marxa a peu fins a Waterloo. En els moments en què l’activista s’ofereix a fer el doble joc, intentava que JxCat l’inclogués a les llistes electorals autonòmiques com a cap de llista per Tarragona, però només va aconseguir anar en novè lloc, per la qual cosa es va quedar sense escó. Destaca per la seva fanàtica devoció per la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

(Visited 1.719 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “L’independentista Rai López Calvet cobra dels serveis d’informació espanyols”

  1. Sóc Rai López Calvet.
    Sou uns mentiders i uns difamadors, aquesta notícia a banda de falsa, és una absoluta vergonya i prendré les mesures legals pertinents.

    Respon

Feu un comentari