L’oposició planta el lliurament de la medalla als “represaliats” de l’1-O

Ciutadans acusa Borràs d'"escalfar la Diada" amb la distinció i el PSC la respecta però no la comparteix

Laura Borràs
Laura Borràs

La concessió de la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya a les “víctimes de la repressió de l’Estat per la seva participació en l’1-O” ha despertat les crítiques, en diferent grau de crispació, dels partits de l’oposició a la Generalitat, i Ciutadans i el PSC ja han anunciat que no assistiran a l’acte de lliurament del guardó, el pròxim 10 de setembre. Els comuns, en canvi, asseguren que “sempre assisteixen als actes de la Diada”.

Els socialistes s’han mostrat decebuts amb la decisió, impulsada per la presidenta de Parlament, Laura Borràs, i han anunciat la seva absència de la cerimònia. “Un Govern ha de ser el govern de tots, però aquest Govern no representa a tots i és difícil que ens sentim representats amb iniciatives com aquesta”, ha assenyalat la portaveu de PSC, Alícia Romero. “La respectem, però no ens sembla de rebut. Ens dol que no puguem assistir”, ha lamentat.

D’altra banda, el líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha acusat Borràs d'”escalfar la Diada” amb la distinció i també ha criticat la tebiesa del PSC, que “sempre mira a un altre costat” i no vol criticar per a “no molestar els seus socis” al govern central.

(Visited 227 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari