L’abat de Poblet, sobre el cas d’abús sexual d’un monjo: “Estem avergonyits i penedits”

Octavi Vilà ha reiterat el compromís de la comunitat de lluitar "contra tota mena d'abusos a l'Església"

El monestir de Poblet

L’abat de Poblet, Octavi Vilà, ha manifestat aquest diumenge en la seva homilia dominical  que se senten “profundament avergonyits, intensament adolorits i humilment penedits” davant del cas d’abús sexual contra una nena de cinc anys que afecta un monjo, detingut aquest dimecres pels Mossos d’Esquadra i, actualment, en llibertat amb càrrecs.

En la missa conventual, Vilà ha lamentat que el monestir s’hagi convertit en “pedra d’escàndol per als creients i no creients” i ha expressat el malestar de la comunitat: “Quan un germà de la comunitat comet una falta, peca tota la comunitat”. “Perquè tal volta hem fet mal a un innocent, perquè tal volta hem fet mal a una família, perquè tal volta hem fet mal a tota l’Església i a molta altra gent”, ha afegit.

En nom de la comunitat, l’abat de Poblet ha reiterat el compromís de lluitar “contra tota mena d’abusos a l’Església” i ha expressat “el màxim interès” del monestir perquè la justícia esclareixi els fets. “La veritat al final sortirà a la llum i és això el que ens interessa a tots, això és el vertaderament important. Fins llavors tot seran ombres, dubtes i especulacions més o menys malintencionades o benintencionades”, ha assenyalat.

Els fets del cas que afecta el monjo es van produir el 15 d’agost, després de la missa a l’interior del monestir, i la investigació es va iniciar a partir d’una fotografia feta per un turista alemany, en la qual s’apreciarien indicis dels tocaments del religiós a la nena de cinc anys. En la declaració judicial, el dijous passat, el monjo de Poblet investigat s’hauria declarat culpable “d’un sol tocament” a la nena, segons va avançar l’ACN, i va quedar en llibertat amb càrrecs.

El religiós, però, haurà de comparèixer periòdicament al jutjat i té una ordre d’allunyament de la víctima. El jutge li ha retirat el passaport i l’abat de Poblet va prohibir-li cautelarment exercir els seus drets capitulars, fer qualsevol activitat pastoral i abandonar la clausura.

(Visited 209 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari