El Govern lamenta que un jutge avali l’ozonoteràpia per a malalts de covid

Avisa que recorrerà la sentència, que obliga a fer servir un tractament que no té evidència científica

Unitat de Cures Intensives (UCI)
Unitat de Cures Intensives (UCI)

Un jutjat de Barcelona ha avalat un tractament contra la covid que no té evidència científica. Es tracta de l’ozonoteràpia, que no està autoritzada ni per les agències reguladores ni tampoc inclosa dins dels protocols del Servei Català de la Salut.

El Departament de Salut es posa les mans al cap i avisa que recorrerà la sentència, perquè ho considera “ingerència sobre les avaluacions clíniques dels professionals”. Els equips jurídics del departament treballen per imposar al·legacions contra aquesta decisió.

No és el primer cop que un jutge avala aquesta teràpia. Un magistrat de Castelló ja ho va fer fa pocs dies, tot i que també tenia l’oposició dels metges, i l’argument que al·leguen els jutges és que la família ho ha demanat.

Salut troba que tot plegat és un disbarat i recorda que l’ozonoteràpia pot presentar efectes secundaris com ara dificultat respiratòria, tos o inflamacions dels conductes sanguinis. En un comunicat, apunta que “no hi ha cap evidència de la seva utilitat o benefici per a la prevenció o tractament de la covid-19 i, per contra, hi ha riscos potencials del seu ús i no es recomana la seva administració o la seva combinació amb altres teràpies en relació amb la infecció per SARS-CoV-2”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides